Schmidt je u BiH bez “certifikata”, bez njega može samo pokazivati kartone u 10. Bundesligi

Veleposlanstvo Ruske Federacije u BiH reagiralo je na nove izjave Christiana Schmidta. U svom priopćenju kažu da uglavnom izbjegavaju komentirati izjave običnih građana, ali da je, kako ističu, ponekad teško ignorirati izjave državljanina Njemačke Christiana Schmidta.

– Evo što on kaže. “Imenovan sam na isti način kao i moji prethodnici”. Je li gospodin Schmidt ozbiljan? Svi njegovi prethodnici, uključujući i takozvani presedan Christiana Schwarza-Schillinga, su dobili odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a. Osim Christiana Schmidta. Svi njegovi prethodnici imenovani su za visokog predstavnika konsenzusom članova Upravnog odbora. Osim Christiana Schmidta – navode u priopćenju koje prenosi RTRS.

Istovremeno, kažu, smatrati da je pristup Rusije neopravdan znači, po njihovom mišljenju, biti pod opojnim utjecajem atmosfere u BiH.

– Јoš jedna stvar. Obratili smo pozornost na nogometnu terminologiju u vokabularu Schmidta. Ali uostalom, svi razumiju da za suđenje u Premijer ligi, što po razini složenosti BiH, treba imati FIFA certifikat. Što na političkom jeziku znači – imati suglasnost Vijeća sigurnosti UN-a. Bez toga možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi – ističu u priopćenju./HMS/