Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

SBB zatražio smjenu rukovodstva RTV F BiH, Željeznica i BH Airlinesa

Must Read

herceg_bosna201203071108430 (1)Današanja sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, 17. redovita, obiluje zastupničkim inicijativama  mimo dnevnog reda. O nekima je glasano, poput inicijative Federalnoj vladi za smjenu rukovodstva javnog poduzeća Željeznice FBiH, koju je podnio zastupnikMirza Ustamujić (Savez za bolju budućnost BiH).

Kako je on kazao Agenciji FENA, inicijativu je podnio zbog višegodišnjeg poslovanja Željeznica s gubitkom te očiglednih štetnih ugovora, zbog kojih je ugrožena stalnost i kvalitet poslovanja poduzeća.

Od 2004. godine do 2010., po osnovu iskazanih gubitaka u poslovanju, kapital Željeznica FBiH je smanjen za “vrtoglavih” 501.446.619 KM, kazao je Ustamujić.

“To je nedopustivo i davno smo trebali poduzimati ovakve korake. Ovo je početak, a danas sam uputio inicijative uime SBB-a BiH i za smjenu rukovodstava poduzeća BH Airlines i Javnog servisa RTVFBiH, na osnovu revizorskih izvještaja koji su utvrdili neodgovorno poslovanje. O tome će se glasati danas u Zastupničkom domu ili na idućoj sjednici”, rekao je Ustamujić.

Osim njegovog prijedloga o Željeznicama FBiH, Zastupnički dom uputio je inicijativu svim političkim subjektima da ne dozvole prenošenje državnih ovlasti u Bosni i Hercegovini na niže razine vlasti. To je inicijativa koju je predložio poslanik Stranke demokratske akcije Safet Kešo.

Njegov stranački kolega Ismet Osmanović inicirao je, a Zastupnički dom također odobrio, osnivanje posebnog povjerenstva Zastupničkog doma za borbu protiv korupcije. ( Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -