Published On: Čet, ruj 21st, 2017

SBB ODGOVORIO SDA: Pokušavate sačuvati nesposobnog kormilara Zvizdića, makar nasukali BiH

Prilikom rasprave o davanju saglasnosti za ratifikaciju međunarodnih ugovora na jučerašnoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH, zastupnici nekoliko stranaka (BPS, DF…) postavili su niz legitimnih pitanja koja se tiču sporazuma o zaduženju u iznosu od 150 milijuna KM, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Kako sjednici nije prisustvovao niti jedan predstavnik predlagača, kao ni predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, nitko nije mogao dati odgovore na osnovna pitanja izabranih predstavnika građana koja su se ticala kontrole potrošnje tih pozajmljenih sredstava, priopćeno je iz SBB-a.

zastupnički dom je, podsjeća se u priopćenju, potom većinom glasova tražio da se rasprava ne vodi dok se ne osigura prisustvo predlagača ili ovlaštenog predstavnika, a s ciljem pribavljanja odgovora na ta i slična pitanja.

-Ignoriranje državnog parlamenta od strane Denisa Zvizdića, uključujući neprisustvovanje sjednicama, odbijanje postupanja po zaključcima ovog doma građana, te njegova nesposobnost da osigura čak i većinu Kluba SDA za ključne zakone, doveli su do situacije u kojoj Zvizdić nije u stanju prevesti odgovore na Upitnik Europske komisije, a kamoli provesti prijeko potrebne reforme. Sama činjenica da se na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma našao samo jedan zakon Vijeća ministara BiH, a čak četiri zakona pojedinačnih zastupnika, ukazuje da je Vijeće ministara BiH već odavno brod čijeg nesposobnog kormilara SDA na sve načine pokušava sačuvati pa makar i nasukali Bosnu i Hercegovinu.

Kao stranka koja je dobila šansu da prvi put od 2006. godine ponudi bošnjačkog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, SDA ima primarnu odgovornost da prepozna sve greške i propuste Denisa Zvizdića, te da ponudi zamjenu. Svatko odugovlačenje dodatno usporava reformski put Bosne i Hercegovine na ogromnu štetu naših građana, stoji u priopćenju SBB-a./HMS/