Published On: Pet, velj 8th, 2013

SBB BIH ŽESTOKO OSUDIO SUSRET IZETBEGOVIĆ – AHMEDINEDŽAD: Radikalizam ovog političara vodi BiH u propast, to je nedržavnički čin!

Povodom jučerašnjeg susreta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sa predsjednikom Irana Mahmudom Ahmedinedžadom, Savez za bolju budućnost BiH smatra da se radi o potpuno nedopustivom i nedržavničkom činu koji Bosni i Hercegovini, a naročito Bošnjacima, nanosi ogromne međunarodne štete
 
– SBB je i ranije tvrdio da se bošnjačka politika nalazi na historijskoj raskrsnici između Brisela, EU, SAD-a i vrijednosti zapadne civilizacije naspram potpuno neprirodnog proiranskog puta i tamošnjeg režima. Izetbegović je, nažalost, potvrdio opravdanost ovih upozorenja.
Izetbegovićev susret sa Ahmedinedžadom je utoliko nedopustiviji jer dolazi u vrijeme snažnih međunarodnih sankcija koje se prema iranskom režimu provode u okviru UN, EU i SAD-a, a i Vijeće ministara BiH je prošlog mjeseca u skladu s time donijelo restriktivne mjere prema Iranu.
Radikalizam koji ovaj političar više uopšte i ne pokušava da sakrije, Bošnjake vodi u rizik međunarodne izolacije umjesto ka jedino prosperitetnim euroatlanskim integracijama. Zato Izetbegović treba otići sa pozicije na koju je inače došao izbornom krađom i prevarom, stoji u saopštenju ove stranke.
(FENA/em)