Published On: Pon, svi 7th, 2012

SB: FTV pretvoren u puškarnicu SDP-a

Zlatko_i_darjan_FTV_0Na listi spornih pitanja koja opterećuju odnose SDP-a i SDA visoko kotira problem „jednostranačke uzurpacije“ federalnog javnog servisa. Federalna televizija pretvorena je u SDP-ovu puškarnicu, tvrde u vrhu SDA, a to mišljenje dijeli i golema većina političke i medijske scene u BiH, uključujući i nekolicinu novinara i urednika na FTV-u koji se sve glasnije protive svođenju FTV-a na propagandni servis SDP-a, piše Slobodna Bosna.

 

O tome rječito svjedoči i nedavni slučaj novinara Avde Avdića, kojem je SDP-ov cenzor iz vrha uprave FTV-azabranio emitiranje televizijskog priloga u kojem je novinar Avdić tek ovlaš zakačio i neke funkcionere iz vrha SDP-a!

 

Stranačka kontrola ekonomskih resursa

 

U Elektroprivredi BiH odlučuje SDP, a u BH Telecomu SDA i SDP Crveno-zeleni partneri platformaške koalicije glože se i oko kontrole nad najznačajnijim ekonomskim resursima države.

 

U profitabilnim javnim preduzećima, koja su dogovorom pripala SDP-u, kao što je naprimjer Elektroprivreda BiH, Lagumdžija je uspostavio punu kontrolu financijskih tokova i poslovnih odluka, no u preduzećima kojima formalno vlada SDA, kao što je naprimjer BH Telecom, uspostavljeno je svojevrsno stranačko dvovlašće, u kojem kadrovi SDA ne mogu povući niti jedan potez bez prethodne suglasnosti centrale SDP-a. (Dnevnik.ba)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com