Published On: Čet, lis. 12th, 2017

Savez za promjene odbio sastanak sa Dodikom

SARAJEVO – Predstavnici Saveza za promjene neće se odazvati na konzultativni sastanak, koji je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio za subotu, 14. listopada, u vezi s radom Suda i Tužiteljstva BiH, nezvanično saznaje Fena.

Dodik je na razgovore pozvao predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića, premijerku Željku Cvijanović, ministre policije i boračkih pitanja, predsjednike političkih partija u Narodnoj skupštini RS, te predstavnike RS u institucijama BiH.

Poziv na sastanak upućen je braniteljskim i udrugama ratnih vojnih invalida, bivših logoraša, Udruženju žena žrtva rata u RS te Centru Vlade RS za istraživanje rata, ali i mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu.

Ukupno 30 osoba bilo je pozvano na Dodik popis.

Konzultativni sastanak je sazvao, kako je naveo, povodom odluke Suda BiH o oslobađajućoj presudi Naseru Oriću, “radi dogovora o daljnjem poduzimanju mjera u vezi s tom presudom”.

Dodik je jučer na Palama rekao da je presuda Oriću “nedopustiva i da se preko ovakvog rada Suda i Tužiteljstva BiH ne može prijeći”.

Kazao je i da nije protiv toga da se unutar nekog drugog rješenja zadrže Sud i Tužiteljstvo BiH, ali definirani na drugačijim osnovama od postojećih. Ponovno je pozvao Srbe koji rade u tim institucijama da ih napuste i priopćuju da će im i tom prilikom poslati pismo.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer