Published On: Uto, pro 14th, 2021

SAVEZ S HRVATIMA DA, AL ISKLJUČIVO KAO KMETOVIMA FEDERACIJE: U SDA ponovno prešućuju presudu Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić

Kaže da Klub SDA smatra da Zastupnički dom treba raditi zbog čega su podsjetili sve izabrane zastupnike da je jedino mjesto Zastupnički dom gdje je potrebno raspravljati o svim problemima i tražiti rješenja.

– Blokada je najgore moguće rješenje koje mi ne možemo i ne smijemo prihvatiti – dodao je Osmanović.

Budući da na današnjoj sjednici Proširenog kolegija nije usvojen dnevni red za sjednicu Zastupničkog doma, Osmanović je kazao da je takav ishod situacije jer na sjednici nije bilo kvoruma za odlučivanje.

– Nakon što je zastupnici HDZ-a Borjana Krišto i Nikola Lovrenović napustili sjednicu Proširenog kolegija pristupili smo glasanju na samoj sjednici doma. Vidjeli smo da smo imali opću većinu za usvajanje dnevnog reda, ali nismo imali entitetsku većinu što podrazumijeva da treba održati drugi krug glasanja kada se sazove naredna sjednica – pojasnio je Osmanović.

On je danas pred novinarima prokomentirao i razgovore o izmjenama Izbornog zakona, podsjećajući da se predsjednik SDA Bakir Izetbegović odazivao svim razgovorima koji su organizirani, a posebno onima koje su organizirali predstavnici međunarodne zajednice.

– Ovog puta ćemo tako učiniti. Tragamo za rješenjima, ali rješenja koja će biti u skladu s presudama Europskog suda za ljudska prava i očekujemo da se na tom tragu i preporukama koje daje Venecijanska komisija iznađe rješenje o pitanju izmjena Izbornog zakona. Sve ispod toga neprihvatljivo je za SDA – istakao je Osmanović.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Daj vise otarasite se ovi muslimana dajte im ono malo sto su obranili u ratu a to je 23 posto

kvaternik
kvaternik
7 mjeseci prije

Hrvatska Teritorijalna Izborna Jedinica – HR Herceg-Bosna, a vi “zelenaši” (misli se na boju!) u svoj sarajstan i tu “gurkajte” jedan drugome!!!

kvaternik
kvaternik
7 mjeseci prije

Nerad i lijenost su čudne i teške bolesti i mane! Želiš da te drugi hrani i uzdržava? Eeeeee ne može!!! Tko ne radi ne smije ni jesti!!!