Published On: Sub, srp 3rd, 2021

Sattler otvorio EU Digitalnu Akademiju

Veleposlanik Sattler poručio je da moć leži u mladima i da je od izuzetnog značaja da se baš oni uključe u reformske procese

Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Johann Sattler, se obratio na početku EU Digitalne Akademije koja se organizira u sklopu projekta za mlade Power of Virtual koji financira Europska unija, a provodi PRONI Centar za omladinski razvoj.

Time je ujedno i započeo ovaj projekat, čiji cilj je da upozna mlade sudionike sa agendom Europske unije, reformama koje Bosna i Hercegovina treba da sprovede kako bi se ubrzao proces pristupanja Europskoj uniji, kao i da ih obuči tehnikama kreiranja digitalne kampanje.

Veleposlanik Sattler poručio je da moć leži u mladima i da je od izuzetnog značaja da se baš oni uključe u reformske procese. Istaknuo je da je budućnost Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i da je važno iskoristiti neizbornu godinu kako bi se napredovalo na putu pridruženja.

Osnivač i generalni menadžer PRONI-a, Jasmin Jašarević, je u svom obraćanju istaknuo da je ponosan što u svom 23-godišnjem radu i ova organizacija ima priliku ukazati na značaj europskih integracija za sadašnje i buduće generacije bosanskohercegovačkog društva.

Na Akademiji će sudjelovati 50 mladih ljudi iz 10 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine. U narednom razdoblju će imati priliku da idejna rješenja, kreirana tijekom Akademije, primijene kroz digitalnu kampanju koja će trajati do Međunarodnog dana mladih, točnije 12. kolovoza. Nakon toga, planirano je obilježavanje Međunarodnog dana mladih realizacijom uličnih akcija u svih 10 gradova iz kojih učesnici dolaze.

Sudionici poručuju kako ih ovakvi projekti i podrška koju Europska unija pruža mladima inspirira da ostanu u BiH i uliva nadu u bolje sutra.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x