Published On: Tue, Nov 3rd, 2015

SASTANAK ZAKAZAN ZA 4. STUDENOG Predvođeni Vučićem, članovi Vlade Srbije stigli u Sarajevo


Članovi Vlade Republike Srbije s premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu stigli su večeras u Sarajevo gdje će sutra biti održana zajednička sjednica srbijanske vlade i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).
Članove Vlade Republike Srbije, u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo je dočekalo je izaslanstvo Vijeća ministara BiH s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem na čelu.
Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije bit će održana u srijedu, 4. studenog, u Sarajevu. Kako je ranije najavljeno, na sjednici se očekuje veliki broj točaka dnevnog reda iz različitih oblasti, a koje su interesantne i za BiH i za Republiku Srbiju.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je u razgovoru za AA otkrio kako će biti otvoreno niz pitanja, kao i da će biti potpisani protokoli vezani za zajedničko nastojanje da se međusobno pomogne u traženju nestalih, protokoli u oblasti telekomunikacija i zajedničkoj suradnji u zaštiti kulturno-povijesnog naslijeđa, o upravljanju čvrstim otpadom u slivu rijeke Drine, te protokol o zaštiti okoliša.