Published On: Čet, pro 14th, 2017

SASTANAK NA JAHORINI: Suradnja HDZ-a BiH i SNSD-a bit će još bolja u 2018.

Na posljednjem sastanku stranačkih izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a u ovoj godini zaključeno je da je “suradnja stranaka bila veoma uspješna, u kojoj nema ni jedan otvoreni problem”.

– Time želimo doprinijeti stabilizaciji ukupnih prilika u BiH i putu ka Europskoj uniji – rekao je Dodik na press-konferenciji po okončanju sastanka, javlja Fena.

SNSD je podržao prijedlog HDZ-a BiH u pogledu Izbornog zakona BiH jer, kako kaže Dodik, osigurava proces da konstitutivni narodi biraju svoje političke predstavnike i da ih drugi ne mogu birati.

– Srpski narod je zainteresiran da se ta praksa nastavi u Federaciji i tamo gdje žive većinom Srbi da mogu utjecati na izbor političkih predstavnika srpskog naroda. To omogućava prijedlog HDZ-a – smatra Dodik.

Nada se da će na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dobiti prohodnost.

Ovom prilikom, izrazio je stav da iz Ustavnog suda BiH treba eliminirati strance i tražiti partnera po tom pitanju.

– U vremenu koje dolazi SNSD i HDZ BiH još više će poboljšati svoje povjerenje i akcije – poručio je Dodik.

Na današnjem sastanku, po riječima predsjednika HDZ-a BiH Dragan Čovića, dogovoreno je da HDZ BiH i SNSD usuglašavaju svoje stavove na svim razinama zbog krize u BiH.

– S obzirom da već odavno nemamo parlamentarne većine na razini Federacije i BiH jasno je da će se naše partnerstvo sve više očitavati kroz djelovanje kroz izvršnu i zakonodavnu vlast u ovom vremenu do izbora – rekao je Čović, dodajući da se neće dozvoliti nikakve špekulacije kakvih je bilo u parlamentarnim većinama.

SNSD i HDZ BiH opredijeljeni su ka europskom putu, pri čemu kandidatski status, ističe Čović, mora zaživiti kroz mehanizam koordinacije.

Sastanku su nazočili i ostali članovi izaslanstava HDZ-a BiH Borjana Krišto, Vjekoslav Bevanda, Marinko Čavara, Davor Čordaš, te SNSD-a Željka Cvijanović, Nikola Špirić, Staša Košarac, Marko Vidaković i Luka Petrović./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare