Published On: Uto, srp 31st, 2012

Zamal fajt na sastanku Ljubića i Karamarka

Predsjednik HDZ 1990 dr. Božo Ljubić primio je na molbu  Milijana Brkića predsjednika  HDZ-a RH Tomislava Karamarka u mjestu Velim kod Zadra. Budući da Karamarko loše govori hrvatski, gotovo loše kao biskup Bozanić, prevoditelj je bio dr. Drago Prgomet.

Razgovarali su o suradnji i razmjeni iskustava dviju stranaka, ali i o odnosima HercegBosne i Hrvatske, posebno o položaju hrvatskoga naroda u Hrvatskoj koji je zabrinjavajući iako su Hrvati u Hrvatskoj konstitutivni…

 

Ljubića je zanimalo je li Karamarko raskinuo sa Mesićevom ostavštinom i kako je došlo do naglog zaokreta voditelja rasističke Mesićeve kampanje iz 2000-e do te mjere da se danas kune u onog kog je nekada proklinjao dr. Franju Tuđmana.

Na molbu Milijana Brkića Karamarku je dopušteno da se o tom pitanju naknadno pismeno izjasni budući da nije taj tren mogao dati suvisao odgovor.

Predsjednik HDZ19990 kazao je potom da će HercegBosna , kao jedina hrvatska država na Balkanu, budući da RH nije država, nego euoropski građevinski plac  uz more , i dalje nastojati pomagati Hrvatima u RH u milijardama eura godišnje kroz izvoz i plasman RH robe te 40 milijuna eura donacije u električnoj struji koliko godišnje Duvnjaci i Livnjaci godišnje  poklone Hrvatskoj. Ljubić je rekao uz ostalo  da se nada da će RH jednog dana postati država, i to hrvatska država, ukoliko se građanima RH, zadnjem europskom živućem roblju, dopusti da misle…

Bilo je riječi i o aktualnim infrastrukturnim projektima koji bi trebali ubrzo biti započeti ili čak završeni pri čemu se dotaklo pitanje Pelješkog mosta. Ljubić je kazao da je puno jefitnije srušiti BIH nego graditi Pelješki most. Prema studiji HERE, BIH se danas može srušiti za par milijuna maraka, kazao je Ljubić.

Dovoljno je financijski poduprijeti sarajevski NVO scenu koja ovih dana divlja u nacionalsocijalističkim urlicima prijeteći ratom i BIH će se raspasti ko kula od karata, zaključio je Ljubić.

Karamarko je potom upitao: “Jef to znuči da ye dok my izhradimo Peflješfac da če do tad pašti BIH?”.  Prgomet je preveo: Gospodin Karamarko pita da li to znači da će se prije raspasti BIH nego što mi izgradimo Pelješki most?

Ljubić je odgovorio, kako će se prije raspasti Amerika , nego li Hrvatska izradi Pelješki most. Vi znate gospodine Karamarko da para nemate, a Dalmatinci su ljenčine ravne Crnogorcima, i neće da rade sve da ih kolješ, naročito ove komunjare koje se zanose Feralovim tekstovima i  pjevaju o radnim akcijama a neće prstom da mrdnu.

Mi više ljudi za vaše bauštele nemamo, sva radna snaga koju smo vam mogli dati po onim bagatelnim cijenama, one tisuće Hrvata koje izrabljujete po jadranskoj obali, to je već kod vas.  A ovo ostalo treba nama. Kod nas se gradi, jačaju se gospodarski temelji HercegBosne. Imamo pametnijeg posla od izgradnje ćuprija za austrijske turiste , bio je oštar Ljubić.

Karamarko je na to dodao “Čuzprija”?

Prgomet je pojasnio: “Mostovi gospodine predsjedniče”.

Hfvalla – odgovorio je Karamarko.

Karamarka su zanimala i politička iskustva HDZ1990 budući da je HDZ RH u Hrvatskoj izgubio izbore i na koji način kolege iz HDZBIH i HDZ1990 mogu pomoći kolegama u RH u izbornim kampanjama budući da su oni i nakon nekoliko napada iz SAD i MZ administracije te Sanaderovog udara ipak kao stranke u BIH preživjele i čak ponovno osvojile većinu glasova kod Hrvata.

Ljubić je kazao da će HDZ RH dobiti besplatno sve savjete za izbore uz uvjet da se HDZ RH počisti od međunarodnih lobista u vlastitim redovima.

Karamarko je na to priupitao : ” Mifslyte na onu krafu Kljošr?”

Prgomet je preveo: “Gospodin predsjednik pita na kog točno mislite i da li možda mislite na gospođu Kosor?”

Ne, nego na onog pederčića Jandrokovića, odgovorio je Ljubić.

U tom trenutku Milijan Brkić se zacrvenio i pogledao u plafon a Karamarko ga je značajno pogledao.

Vi znate da je to američki igrač, da ga gura gej lobi, da je pohvaljen od američke administracije za gašenje hrvatskog pitanja u BIH, da je potom imao prste i u Platformi u BIH, dodao je Ljubić

Karamarko je opet značajno pogledao u Milijana: “Mili kaj ti niš rekl da j t tvj čvlek?”

Brkić je rezolutno odgovorio: “Prčimuissa drag mi je , dobro je napucava  nekad”.

Karamako je već posve izbezumljen  priupitao: “A što ti je napucavl Milijane?”

“Loptu gospodine predsjedniče, loptu!” – odgovorio je Milijan crven ko rumena kadulja.

Loptu? – upitao je Karamarko ljut ko Tuđman prije Oluje.

Da, Loptu, loptu- odgovorili su u glas Prgomet i Brkić.

Ljubić se potom uključio u raspravu: Dobro gospodo, ja bi da te ljubavne zegejske peripetije ostavite za neka vaša privatna druženja, zanima me treba li Vam još šta od mene jer moram ići za Stolni grad.

Idete u Zagreb? – priupitao je Prgomet.

Ne, idem za Mostar, odgovorio je Ljubić.

Karamarko i Brkić Ljubiću uopće nisu odgovorili jer ga nisu ni čuli. Nastavili su se samo ljutito i ljubomorno gledati. I dok je Milijanu počela teći suza na lijevo oko, g. Prgomet je izgladio situaciju:

G. Ljubić, jamčim Vam da će taj Jandroković biti rješen, hvala Vam na dosadašnjoj brizi za Hrvate u RH i nadamo se daljnjoj suradnji.

Potom se ispričao i ovu dvojicu, koji su stajali gotovo ukočeni i samo što se nisu potukli, izveo je van konobe.

Ljubić je otišao zadnji. Dok je plaćao Šimi konobaru račun Šime ga je pitao : Oće bit išta od ovih naših pulitičara g. Ljubiću?

Bit će kita, odgovorio je ljutito Ljubić  i izišao.

 

 

napomena: tekst je aktivistička intervencija , dva HDZ-a , iz samo njima znanih razloga i danas imaju inferioran odnos prema RH HDZ-u iako je RH HDZ stranka u totalnoj  banani.

nzirdum l poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare