Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

SASTANAK IZVRŠNE I ZAKONODAVNE VLASTI Vlada i Parlament ubrzano će rješavati pitanja u vezi s EU

Must Read

Vlada i Parlament ubrzano će rješavati pitanja u vezi s EU
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na današnjem sastanku s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji poručio je da će Vlada i Parlament FBiH ubrzano rješavati pitanja u vezi s Europskom unijom.
– Ukazali smo na odgovornost zastupnika, koju moraju imati prema federalnom premijeru Fadilu Novaliću i predloženim točkama, na koje trebaju davati kvalitetne odgovore – kazao je Čavara.
Inicirao je današnji sastanak iz razloga što u Federaciji treba donijeti važne zakone i ispuniti druge obveze nakon što su prošli lokalni izbori u BiH, a političke nesuglasice izmirene.
– Sudionici su sastanak ocijenili pozitivnim, koji će biti praksa u narednom razdoblju, kada nas očekuju ustavne i zakonske obveze koje se tiču i pristupa BiH Europskoj uniji – kazao je Čavara.
To je potvrdio i potpredsjednik Federacije Milan Dunović govoreći da se razgovaralo o operativnim stvarima funkcioniranja vlasti, te izrazio zadovoljstvo što je bio sudionik sastanka predstavnika aktualne većine, što ranije nije bio slučaj, javlja agencija Fena.
Obrazložio je da zahtjeve za ocjenu ustavnosti nije podnosio radi remećenja odnosa već reguliranja zakonodavstva.
Sastanku su prisustvovali i dopredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, federalni premijer Fadil Novalić s dopremijerima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom, te rukovodstva oba doma Federalnog parlamenta.

AUTOR:Prvi.tv

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -