Published On: Sri, svi 8th, 2013

SASTALI SE TATA I MAMA KRIZE: Lagumdžija i Moon oo krizi u FBiH

SARAJEVO – Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija i veleposlanik SAD u BiH Patrick Moon razgovarali su danas o krizi u Federaciji BiH, koja je dodatno produbljena pritvaranjem predsjednika ovog entiteta Živka Budimira.
Lagumdžija i Mun pružili su punu podršku institucijama BiH koje intenzivno rade na suzbijanju organiziranog kriminala i korupcije, uvažavajući puno poštivanje vladavine prava.
Mun se tijekom susreta s Lagumdžijom osvrnuo na osnovne preporuke ekspertne grupe za ustavnu rekonstrukciju FBiH, priopćeno je iz SDP BiH.
“S obzirom da je postojeći Ustav FBiH pokazao niz nedorečenosti i prepreka za rad institucija, SDP pozdravlja i daje punu podršku svim procesima koji vode ka uspostavljanju učinkovitije organizacije FBiH u kojem će sve institucije moći bez svakodnevnih blokada izvršavati svoje ustavne nadležnosti u interesu građana”, dodaje se u priopćenju.
Lagumdžija i Mun su razgovarali io setu zakona na razini BiH koji su u parlamentarnoj proceduri, kao io rješenju provođenja odluke Europskog suda u predmetu “Sejdić-Finci”, za koje su se suglasili da moraju biti u skladu s europskim standardima.
Konstatirano je da treba učiniti dodatne napore da se iznađe kvalitetno rješenje za pitanje vojne imovine kao narednog koraka BiH ka NATO strukturama.