Published On: Wed, Aug 23rd, 2017

Sastali se Govedarica i Vučić: Dobrobit hrvatskog naroda nema alternativu

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica razgovarao je u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem je prenio svoje viđenje stanja u Republici Srpskoj.

Govedarica je naglasio da je Republici Srpskoj danas potrebna jedna moderna nacionalna politika koja definira odgovornost prema vlastitom narodu u kojoj moraju biti poraženi “prljavi interesi bilo kojih političkih partija“, priopćeno je iz SDS-a.

– Jedna od osnovnih odlika takve politike treba da bude ekonomski napredak kako bi se poboljšao standard građana i zaustavio odliv stanovništva – istakao je Govedarica.

Vučić i Govedarica su se suglasili da je “proteklo stoljeće za srpski narod bio vijek stradanja, a da pred nama mora biti doba izgradnje i prosperiteta, te da zbog interesa srpskog, hrvatskog   ali i svih ostalih, dijalog i traženja rješenja nemaju alternativu”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica složili su se da je potrebno ubrzati realizaciju regionalnih projekata koji će infrastrukturno povezati region, ali i povećati njegov privredni potencijal i privući investitore.

Govedarica je izrazio zahvalnost predsjedniku Vučiću za podršku Srbije i njega osobno Republici Srpskoj i izrazio uvjerenje da će Republika Srpska, kao i do sada imati punu podršku Srbije na putu ka očuvanju vlastitog integriteta i svega onoga što je stvarano u protekla skoro tri desetljeća, priopćeno je iz SDS-a.