Published On: Pon, stu 4th, 2013

Saslušanje predstavnika federalnih ministarstava zbog negativne ocjene Ureda za reviziju

Zajednička komisija odgovorna za reviziju, čiji su članovi iz oba doma Federalnog parlamenta, na današnjoj 35. sjednici u Sarajevu saslušava predstavnike pet proračunskih korisnika, institucija u Federaciji, čije je financijsko poslovanje za 2012. godinu ocjenjivao Ured za reviziju FBiH.

Ovoj javnoj raspravi prisustvuju predstavnici tog ureda i revidiranih proračunskih korisnika. Tijekom dana će biti saslušani predstavnici Ureda predsjednika i dva potpredsjednika FBiH, Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, Vlade FBiH, proračuna FBiH za 2012. godinu i Federalnog ministarstva financija.

Od ovih pet proračunskih korisnika četiri su dobila rezervirano mišljenje Ureda za reviziju FBiH, a jedan negativnu ocjenu – proračun Federacije BiH u cjelini.

Predsjednik zajedničke parlamentarne komisije Mirsad Zaimović je kazao da je od 23 proračunska korisnika koja je Ured za reviziju ocjenjivao ove godine samo jedan imao pozitivnu ocjenu, a to je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

“Ova saslušanja proračunskih korisnika, kojih će biti tijekom cijelog tjedna, dio su procesa izrade konačnog izvještaja Komisije o reviziji proračunskih korisnika, koji će biti ponuđen na ocjenu Federalnom parlamentu”, rekao je Mirsad Zaimović.

bljesak