Published On: Tue, Sep 5th, 2017

SAŠA BROZ NA TRGU REPUBLIKE HRVATSKE: Zaista me nije briga za prebacivanje leša s lijevog na desni bok!

ZAGREB – Unuka Josipa Broza Tita i kazališna redateljica i Saša Broz ovih dana nije mnogo istupala u javnost, barem kada je riječ o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. Iako je inače znala zagovarati i braniti lik i djelo Josipa Broza pa je stoga u svojem statusu objavljenom 2. rujna i naglasila da je sve što je trebala reći o “kipićima i trgićima” već rekla.

Ovih se dana posebno raduje prvoj izložbi svoje kćeri Sare Zidarić te joj je to iznad prepucavanja na razini države o imenu zagrebačkog trga, navodi Dnevno.hr.

sasa-fb-l-04092017

Njezin status prenosimo u cijelosti:

“Dragi SVI,

nemam namjeru opširno komentirati jer sam na temu kipića i trgića već rekla sve. O nekrofiliji ne znam puno stoga ne mogu objasniti takvu vrstu odnosa spram svog djeda. No liberalna sam pa tko voli….. On je mrtav skoro 40g i da ga beskrajna, opsesivna ljubav desnice uporno ne reanimira bio bi tek pokojni državnik za neke bitan za neke nebitan, koji svakako ima svoje mjesto u povijesti. Ovako imamo već desetljećima svojevrstan reality show kojem nikad kraja. Zaista me nije briga za prebacivanje leša sa lijevog na desni bok i obrnuto. Živim u 21st i za mene je danas 02.rujna 2017-te a ne 1941-a ili 1918-a.

Sorry drugari, ovih dana u mojoj kući je svečano i veselo radi moje Sare koja ima svoju prvu izložbu. Ja feštam, tko razumije hvala a ostalima ;
..”ništa mi neće ovi dan pokvarit,
ni lupeži, barbari ni glupi političari,
ni umišljene čunke ni zli komentari,
ni generali ni svjetski vladari…”, napisala je na svojem Facebook profilu Saša Broz.