Published On: Čet, ožu 31st, 2022

Šarović o ratu u Ukrajini: Parlament BiH ne može donijeti odluku bez stava Predsjedništva BiH

Neka pitanja koja bi sutra trebala biti na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta BiH nisu u interesu Republike Srpske i mi intenzivno razgovaramo sa svim zastupnicima iz Republike Srpske kako bismo sutra zauzeli zajednički stav i spriječili jednostrane odluke. , rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

“To su pitanja koja zahtijevaju od Parlamenta BiH da osudi Rusiju za rat u Ukrajini, da podrži deklaracije pojedinih europskih institucija, iako znamo da Predsjedništvo BiH nije donijelo nikakve odluke o rusko-ukrajinskom sukobu. Postavlja se pitanje u kojem je Rusija isključena iz svih mogućih međunarodnih institucija i da iza toga stoji BiH. Poručujemo da se odluke ne smiju donositi preko koljena, jer će takve odluke samo izazvati nestabilnost”, kazao je Šarović, poručili su iz SDS-a.

Kaže da imamo različita mišljenja u BiH i naše je pravo da svoje stavove iznesemo u javnost i tako ne dozvolimo jednom dijelu BiH da donosi takve odluke, iako je drugi dio protiv toga ili je suzdržan.

“Potrebno je da se sutra 10 poslanika iz Republike Srpske suprotstavi da takav stav ide ispred Bosne i Hercegovine, a stranke i pojedinci iz FBiH takve stavove mogu iznositi kao svoje”, naglasio je predsjednik SDS-a.

Kaže da u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske i politikom Srpske demokratske stranke neće propustiti priliku da spriječi donošenje odluka suprotnih interesima Republike Srpske u Zastupničkom domu. .

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hvo..zauvjek.
Hvo..zauvjek.
1 mjesec prije

Obrišite opet moj koment istine i realnosti svjetaaa…dok drugi plaćaju svojom krvlju nit krivi nit dužni ukrainski narod..

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Uzepeovci se svrstali uz genocidase,Bjelorusiju i S Koreju.
Probrano drustvo.