Published On: Pon, kol 1st, 2016

ŠAROVIĆ: Netko je stisnuo Milorada Dodika, vidjet ćemo šteti li ovo Srpskoj

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa komentirajući dogovor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsjednika RS Milorada Dodika o mehanizmu koordinacije i pismu namjere s MMF-om, neprihvatljivim smatra ako su na sastanku vršeni ustupci koji suštinski odudaraju od dokumenata koji su do sada bili usuglašeni i ako su neki od ustupaka na štetu Republike Srpske.
”Kada je u pitanju Savez za promjene vidjet ćemo na šta je predsjednik SNSD-a na jučerašnjem razgovoru s Izetbegovićem pristao. Očito je da je pod pritiskom za dobivanje potpisa na pismo namjere morao da izvrši određene ustupke drugoj odnosno trećoj strani. Ukoliko su ti ustupci na štetu Republike Srpske, to je za nas neprihvatljivo”, izjavio je Šarović novinarima u Sarajevu.
Šarović je kazao kako  Savez za promjene ima rezervu, ukoliko su vršene značajne korekcije dokumenta koje su dosad usuglašeni te da će to biti predmet razgovora narednih dana u okviru stranačkih i koalicijskih razgovora.
 
”Sva pitanja su u većoj mjeri dosad bila usuglašena ali smo taoci jedne neobične situacije koju Savez za promjene ne podržava”, zaključio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i član Saveza za promjene.
Inače, na dogovor je reagirao i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekavši kako ne može postojati dogovor samo dvije strane te da je problem sporni članak o županijama. Članak pretendira da županije, koje su dio državne strukture BIH budu izbačene iz mehanizma koordinacije.