Published On: Pet, srp 23rd, 2021

ŠAROVIĆ: Nepotrebna odluka Inzka kojom ulazimo u politički nestabilno razdobljevis

“Ovo je nepotrebna odluka Visokog predstavnika i korak unazad na putu napretka Bosne i Hercegovine i izlasku iz međunarodnog tutorstva. Vraćanje Bonskih ovlaštenja se javlja u najgorem mogućem trenutku jer ovom nametnutom odlukom ulazimo u politički nestabilno razdoblje”, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke reagujući na korištenje Bosnekih ovlaštenja od strane Valentina Inzka.

„Smatram da je šteta što u vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija nije prošla inicijativa Kine i Rusije za ukidanje pozicije Visokog predstavnika a posebno za ukidanje Bonskih ovlaštenja što vidim kao jedini ispravan put za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti i kao jedinu nadu za normalan život svih njenih građana“, poručio je Šarović.

On je za ovo, kako kaže, oživljavanje uloge OHR-a u najgorem mogućem obliku kroz vraćanje uloge Visokog predstavnika, optužio aktualnu vlast koja je dala opravdanje da se Visoki predstavnik i dalje zadrži u BiH.

„Ako su Bonska ovlaštenja ponovo vraćena nametanjem ovog zakona to znači da postoji opravdana bojazan da će biti upotrebljena i u nekim budućim slučajevima što nije put kojim Bosna i Hercegovina treba da ići“ , zaključio je Šarović./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x