Published On: Ned, ožu 20th, 2022

ŠARČEVIĆ: “SDA sa svojim sekundantima ne odustaje od ideje političke eliminacije Hrvata u BiH, a loši HDZ-ovi potezi im služe kao pokriće za to”

Šarčević priznaje da je ‘veoma tužan’ jer polovicu svog života, kako kaže, posvećuje građenju mostova između Hrvata i Bošnjaka i borbi za multietničku Bosnu i Hercegovinu ravnopravnih i bratskih naroda i građana.

“Ovo što se radi je nož u leđa meni i svima ovakvima koji zastupaju te ideale i koji ih nastoje svakodnevno živjeti”, rekao je Šarčević i dodao da su ‘predaleko otišli (op.a. SDA) u podgrijavanju te nacionalističke vizije i previše su uložili u to da svome narodu prodaju priču kako će mu poteći med i mlijeko kad se riješi Hrvata, da bi se mogli vratiti nazad.

“Svakako, u tome su ih podržavali i dolijevali gorivo i poneki plaćenici i poltroni iz reda ‘lojalnih’ Srba i Hrvata, tipa Vojin Mijatović, dvojica Komšića i slično, a spram tih i takvih prevarantskih i nedostojnih pojava osjećam samo gađenje”, izjavio je Šarčević.

HDZ BiH, objašnjava, također  treba preuzeti svoj dio odgovornosti za rušenje mostova suradnje i povjerenja.

“Mnogi potezi koje su Čović i drugi povlačili, daju odlično propagandno pokriće za sve gore opisane ideje eliminacije bh. Hrvata. Velika je šteta što smo došli u situaciju da se pitanje ustavne ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH svodi na HDZ ili prezentira kroz HDZ, koji je i za Hrvate loš i nikakav”, dodao je.

Očigledno je, dodaje, o tome govore i mnogi razumniji politički glasovi iz Sarajeva, da se ovome najviše raduje srpska nacionalistička politika i da ulazimo u period duboke krize, koji će dovesti do dodatnog rasta tenzija između Bošnjaka i Hrvata, od čega će imati štetu i jedni i drugi.

“Također će dovesti i do potpune homogenizacije Hrvata oko HDZ-a, što je – znajući kako ta stranka vlada i kakvu pustoš, uključujući i duhovnu, ostavlja iza sebe – veliki minus za same Hrvate. No, što da se radi, ti procesi su sada nezaustavljivi i sve okolnosti im idu na ruku”, dodaje.

Šarčević ističe i kako bi želio da sve to ne utječe puno na ljude na terenu, u njihovim svakodnevnim životima.

“Molio bih posebno vaše čitatelje da shvate da Bošnjaci nisu jednako SDA i SDP, da u politici postoje oni koji ne slijede takve vizije, a pogotovo postoje mnogi građani koji su protiv toga, ali se zbog straha od medijskog linča i drugih pritisaka ne usuđuje da kažu. Neka ne prihvaćaju nikakve radikalne nacionalističke ideje koje su već dosad previše zla nanijele i neka ne čine drugima ništa što ne žele da drugi čine njima”, rekao je.

Mudro, strpljivo, dostojanstveno i racionalno, dodaje,  i sa shvaćanjem da su svakodnevni život, mir i – da budem posebno emotivan – ljubav iznad svega ostaloga.

“Budite dobre komšije, gradite putove razumijevanja i suradnje unatoč svim buldožerima koji daju sve od sebe da ih razvale. To jedino ima smisla i jedino koristi na duže staze. Izetbegović, Dodik, Čović, Komšić i drugi sa svojim kamarilama će proći, bolje naravno prije nego kasnije, ali svi mi ostajemo sa sobom, svojim životima i svojim komšijama”, rekao je Šarčević u izjavi za Dnevnik.ba.

Glorija Lujanović l Dnevnik.ba
guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
2 mjeseci prije

Tko je sad ovaj seroonja 🙁 ?! Sorošr, Soroše – dabogda i Ti završio kao Zelenski 🙁

MateMo
MateMo
2 mjeseci prije

Pa moj Šarčeviću nije ni sav hrvatski narod HDZ, ali zbog bojazni od preglasavanja koje nam radite moramo biti složni i glasati za njih, kad budemo sigurni da nam opet nećete nametnuti SEJDU možda dođe neka druga stranka do izražaja, neka poštenija nova kao HRS

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  MateMo
2 mjeseci prije

stranka ,ta riječ govori više od tisuću riječi

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  MateMo
2 mjeseci prije

HRS zna što neće, ali ne zna što hoće i još manje kako. Netko tko se u ovakvim teškim trenutcima u pregovorima sam odbacio iz HNS-a, govori o sebi tko je Gollum bez žice za nacionalni strateški cilj. Totalni antitalent koji je zaslužio i dalje biti gost jedino u notornoj, dodrinaškoj i antihrvatskoj Bujici. Nije vraga kako ni jedna hrv. stranka unutar HNS-a ne valja. Prije će biti obrnuto.

MateMo
MateMo
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
2 mjeseci prije

Pa ne znam kakav je HRS samo sam kazao da se pojavljuju i nove stranke protiv HDZ-a

never baklava
never baklava
2 mjeseci prije

Dobro počeo, a na kraju po. sr. ao i šefa i stanicu!

Ništa s ničim s tvrdnjom kako propašću hrv.-boš. pregovora o Izbornom zakonu, u entitetu FBiH, profitiraju Srbi kada svi znamo da profitiraju Sejdo Komšić i Bošnje-graDŽani. Bljak od pokušaja podjednako na sve tri strane podijeliti krivicu.

Zatim slijedi red tvrde stolice, a zatim red mehko-‘tekuće.

Po Šarčeviću HDZ je tvrdo kaknuo jer je navodno napravio pustoš, a ni jedna činjenica koja isto potkrepljuje.

Mehko tekuća stolica je ona bošnjačka: “Molio bih posebno vaše čitatelje da shvate da Bošnjaci nisu jednako SDA i SDP”. A tko te stranke bira u vrh vlasti ako ne upravo ti isti Bošnjaci, koji navodno nisu zloće kao od njih izabrane stranke?

Zatim, koja je razlika izmeću SDA i SDP naspram drugih bošnjačkih stranaka kada su sve velikobošnjačke, da ne upotrijebim još precizniju identifikaciju?

I te druge boš. stranke isto biraju Bošnje i po čemu onda nisu isto kao i stranke kojima svoj glas daju?

Dosta više ulizivačke i maloumne “političke korektnosti i inkluzivnosti”!

Baaasta!

Last edited 2 mjeseci prije by never baklava
ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
2 mjeseci prije

Neznam koje si sredine ili hrvat ili srbin ili musliman, ali vidim da si jako blizu janjicara i da nebi uzelo dugo da postanes bosnjak kao i vecina muslimana, neodgovorni srba ili hrvata. Ja sam svjestan da ima izdaica u sva tri korbusa ali neznam zasto im se daje medijski prostor. Gubo nije na ove pregovore isao samo HDZ nego sva stranke koje su dio HNS. ako su oni sto se nazivaju republikanci bili spremni na razbijanje hrvatskog korpusa onda si dio njih. Ponavljas nubuloze kao i SDA, I DRUGE muslimanske stranke prozivajuci samo HDZ. NISAM NI JA HDZovac ALI SAM ZA JEDINSTVO HRVATSKOG KORPUSA. Bog i Hrvati

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  ANTE ZRNO
2 mjeseci prije

U sridu!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  ANTE ZRNO
2 mjeseci prije

Popu Šimu u Listici papiga pobjegla…s verom u boga za kralja i otadžbinu…

Ana
Ana
Šta ti kažeš na ovo?  ANTE ZRNO
2 mjeseci prije

Jedino i najbolje povratak nam jedne i jedine hercegbosne a musemani nek se drze svog kalifata djeca janjicara sa takvima se ne pregovara

Milano
Milano
2 mjeseci prije

Franjo Dajidžić

vitina
vitina
2 mjeseci prije

Franjo je dobar mladi čovjek koji ne razumije da je na žalost kasno to o čemu priča i da je u BiH vrag odavno došao po svoje. U BiH samo krajnosti prolaze i velikoj većini nije bitno kako je njima ako je drugima gore. Mrcvarenje i životarenje je glavna disciplina u BiH.

FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
2 mjeseci prije

Franjo je seeronja kao i Ti