Published On: Pet, kol 10th, 2012

SARAJLIJE VIŠE NEĆE UBIJATI TURKE: Zatvorena agencija koja je promovirala “abortus turizam”

Ured za promociju kulture i turizma Veleposlanstva Republike Turske u Sarajevu saopćio je danas da je zabranjen rad turističkoj agenciji “Baracuda Turizm”, koja je promovirala takozvani “abortus turizam”, ao čemu su proteklih dana izvještavali bosanskohercegovački mediji.

Prema pisanjima domaćih medija, tvrtka “Barracuda Tour Company” iz Istanbula prije dvije sedmice počela je organizirati turistička putovanja čiji je cilj izvođenje abortusa u stranoj zemlji, a jedna od veoma popularnih destinacija je BiH, gdje četiri dana, tri noćenja i abortus ukupno koštaju 600 dolara.

U pisanoj izjavi atašea za kulturu i turizam Veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovine Cengiz Aydin navodi da je Ministarstvo za kulturu i turizam Republike turske prije deset dana otvorilo istragu o ovom slučaju.

“Turska je uložila velike napore u razvoj turizma. Ovaj nesretni slučaj šteti imidžu Turske. On nije u skladu s našim etičkim shvaćanjima i shvaćanjima turizma uopće. Odlukom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske spomenutoj agenciji je oduzeta turistička licenca”, navodi se u saopćenju.

Kako je u izjavi za agenciju Anadolija (AA) pojasnio ataše Aydin, utvrđeno je da je agencija “Baracuda Turizm”, pored BiH, nudila i posjete radi abortusa iu Ukrajini, Rumunjskoj i još nekim zemljama.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare