Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Sarajlija se razvodi i napušta BiH: Platit će 10.000 dolara za brak zbog papira

Must Read

Odluku da konačno nešto poduzmem i svoju obitelj izbavim iz Bosne, uopće mi nije bilo teško donijeti. Kada djeci ne možeš kupiti hranu, to je teško!

Ovim riječima za “Dnevni avaz” započeo je svoju ispovijest 35-godišnji Sarajlija (identitet poznat redakciji), koji se, ni manje ni više, odlučio razvesti od svoje supruge s kojom ima dvoje maloljetne djece da bi se radi papira oženio Amerikankom. Priča nam da nema stalno zaposlenje, već obitelj prehranjuje od povremenog rada kao glazbenik.

Posuđeni novac

– Teško se živi! Čovjek pošteno radi, ali koliko god da zaradi, manjka. Tako jedan mjesec posudim nešto novca 0,100 do 200 KM od jednog prijatelja, pa drugi mjeseci od drugog i sve tako. Država je nestabilna, lopovi na sve strane, standard nikakav … Za 10.000 dolara riješit ću svoj problem, a novac ću prikupiti tako što ću prodati stan – govori nam naš sugovornik uz molbu da ne objavljujemo njegovo ime i fotografiju jer strahuje da bi ga nadležni mogli otkriti.

On ističe da se idejom da se razvede od supruge i oženi Amerikankom već dugo bavio.

– Prije dva mjeseca donio sam i konačnu odluku te nadležnom Centru za socijalni rad predao zahtjev za posredovanje. Žena i ja razvodimo se sporazumno. Ako sve uspije i dobijem papire, ženu i djecu odmah ću prebaciti u Ameriku, a do tada ćemo se viđati povremeno i komunicirati putem interneta – kaže ovaj Sarajlija, koji nam otkriva da poznaje dva slučaja u kojima su dva bračna para, jedan iz BiH , drugi iz SAD-a, dogovorila da se razvedu te jedan od njih oženi suprugom prijatelja kako bi bh.. par kasnije stekao pravo boravka u jednoj od saveznih država SAD-a.

Svjesni situacije

Naš sugovornik dodaje da njegovoj supruzi ne smeta pomisao da će se on u skorije vrijeme oženiti drugom ženom.

– Oboje smo svjesni situacije i sjeli smo i sve dogovorili zajedno. Ona nema problema s tim, jer naša ljubav ne postoji samo na papiru! Mnogo je jača i ovo nas neće pokolebati. Čim sve riješimo, ponovno ću se njome oženiti, tako da će i ona dobiti američko državljanstvo – odlučno nam je kazao Sarajlija.

avaz.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

TUŽNA VIJEST: Preminuo Adnan Šemić iz Mostara zbog kojeg je promijenjen Zakon o transplantaciji organa i tkiva

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminuo je 22-godišnji mladić Adnan Šemić iz Mostara, potvrđeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -