Published On: Uto, kol 16th, 2016

Sarajke u Crnoj Gori ‘glumile’ proročice: Ušle u stan i opljačkale Budvanku!

Crnogorska policija uhapsila je Sarajke Nadiu Omerović (27) i Andželinu Seferović (18), koje se sumnjiče da su opljačkale u Budvi ženu S.B. i iz njene kuće odnijele 800 eura.
U crnogorskoj policiji kažu da je Seferovićeva rođena u Rimu, ali da već nekoliko godina boravi u Sarajevu. Tamo je, kako tvrde, upoznala Nadiu, sa kojom je doputovala u Budvu.

 

“Njih dvije su se predstvaljale kao ‘proročice’ i tako turistima, ali i mještanima uzimale novac, gatajući im gledajući u karte ili u dlan. Veoma su vješte u manipulacijama. Nadia se predstavljala kao ‘vidovnjakinja’ i brzo je uspijevala da opčini klijente, govoreći im ono što žele da čuju, dok je Andželina za to vrijeme pokušavala da ih opljačka”, rekao je za podgoričke Vijesti izvor iz policije, prenijela je Srna.

 

On je naveo da im je uigrana taktika pošla za rukom kada ih je u kuću pustila Budvanka kojoj su pokucale na vrata i ponudile svoje usluge.

 

“Čim su prešle prag, Nadia je ‘otvorila karte’ i Budvanki pričala šta je u budućnosti očekuje, dok je Andželina vrebala trenutak nepažnje očarane domaćice. Dok je Budvanka netremice slušala šta joj gatara priča, Andželina je uspjela da otvori ladicu u dnevnoj sobi, gdje je našla 800 eura. Spakovala je pozamašnu svotu novca u torbu i dala znak koleginici da je posao obavila. Nadia je ubrzo završila sa gatanjem i njih dvije su otišle iz kuće”, rekao je izvor iz policije.

 

Budvanka je poslije nekoliko sati vidjela da nema novca i obavijestila je policiju. Detaljno im je ispričala cijeli događaj i opisala gatare.

 

Inspektori su nedaleko od Starog grada pronašli i priveli osumnjičene.

 

Državljanke BiH zatim su privedene zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji im je na teret stavio krivično djelo krađa.