Published On: Pet, kol 9th, 2019

Sarajevu prijeti kazna od najmanje 30 000 eura i suspenzija stadiona

Najmanje 30.000 eura, pa čak i moguća suspenzija terena, kazna je s kojom će se suočiti FK Sarajevo zbog navijačkih ispada na utakmici s ekipom BATE Borisov (1:2), objasnio je stručnjak za sigurnost na stadionima i član Disciplinske komisije N/FS BiH.

Upotrebe pirotehnike, točnije topovskog udara i baklji, od strane domaćih navijača, zbog čega je sudac Aleksandar Bakat u 68. minuti nakratko poslao nogometaše oba tima u svlačionicu, skupo će koštati sarajevski tim.

“Kazna će biti visoka. Bio je prekid, povlačenje nogometaša u svlačionicu, to UEFA ne oprašta i neće gledati kroz prste. Najmanje 30.000 eura, ako i to bude, dobro će Sarajevo proći, jer se čak može dogoditi i suspenzija terena. Ne znam tko je to sebi mogao dozvoliti. Naše ekipe su svakako siromašne, zarada od igranja u Europi im je i te kako značajna, a onda netko napravio ono u Zenici i sve upropastio”, objašnjava sugovornik “Nezavisnih”.

Pojašnjava kako će bh. klub u procesu odlučivanja disciplinskih tijela UEFA o visini kazne imati i niz otežavajućih okolnosti.

“Sarajevo je u nezavidnoj poziciji. Na nama malim igraju se pravila, a mi smo im sami dali povoda i prostora da to urade. Veliki imaju uticaj, a ovakvi slučajevi posluže im da amortiziraju neke stvari. Nas, naše klubove, nema tko sačuvati. Kazna će biti visoka za naše uvjete, a pritom ljudi u komisijama gledat će i proračun kluba. Uvid imaju preko postupka licenciranja, pa se vrlo lako može dogoditi da zarada Sarajeva od Europe na kraju bude značajno manja od planirane”, dodao je sugovornik “Nezavisnih”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare