Published On: Pet, kol 9th, 2019

Sarajevu prijeti kazna od najmanje 30 000 eura i suspenzija stadiona

Najmanje 30.000 eura, pa čak i moguća suspenzija terena, kazna je s kojom će se suočiti FK Sarajevo zbog navijačkih ispada na utakmici s ekipom BATE Borisov (1:2), objasnio je stručnjak za sigurnost na stadionima i član Disciplinske komisije N/FS BiH.

Upotrebe pirotehnike, točnije topovskog udara i baklji, od strane domaćih navijača, zbog čega je sudac Aleksandar Bakat u 68. minuti nakratko poslao nogometaše oba tima u svlačionicu, skupo će koštati sarajevski tim.

“Kazna će biti visoka. Bio je prekid, povlačenje nogometaša u svlačionicu, to UEFA ne oprašta i neće gledati kroz prste. Najmanje 30.000 eura, ako i to bude, dobro će Sarajevo proći, jer se čak može dogoditi i suspenzija terena. Ne znam tko je to sebi mogao dozvoliti. Naše ekipe su svakako siromašne, zarada od igranja u Europi im je i te kako značajna, a onda netko napravio ono u Zenici i sve upropastio”, objašnjava sugovornik “Nezavisnih”.

Pojašnjava kako će bh. klub u procesu odlučivanja disciplinskih tijela UEFA o visini kazne imati i niz otežavajućih okolnosti.

“Sarajevo je u nezavidnoj poziciji. Na nama malim igraju se pravila, a mi smo im sami dali povoda i prostora da to urade. Veliki imaju uticaj, a ovakvi slučajevi posluže im da amortiziraju neke stvari. Nas, naše klubove, nema tko sačuvati. Kazna će biti visoka za naše uvjete, a pritom ljudi u komisijama gledat će i proračun kluba. Uvid imaju preko postupka licenciranja, pa se vrlo lako može dogoditi da zarada Sarajeva od Europe na kraju bude značajno manja od planirane”, dodao je sugovornik “Nezavisnih”.