Published On: Tue, Sep 10th, 2013

Sarajevo za Bihać: Pomozite i vi obnovu bolnice

Ekipa sastavljena od igrača sarajevskih premijerligaša u nedjelju, 8. rujna s početkom od 19 sati, će na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati humanitarnu utakmicu s ekipom bihaćkog Jedinstva, a s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu kantonalne bihaćke bolnice Dr Irfan Ljubijankić.

Tako će reprezentacija Sarajeva biti sastavljena od igrača iz fudbalskih klubova Sarajevo, koji je inicijator ovog projekta, te igrača iz ŽeljezničaraOlimpica Slavije.

Tim povodom Dino Selimović, direktor FK Sarajevo pozvao je sve ljude dobre volje da kupe kartu i pomognu ovu akciju. On je naglasio da su imali podršku i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji će pokriti troškove organizacije utakmice.

Cijena ulaznica za ovaj susret su 5 KM za južnu i sjevernu tribinu, 10 KM za istočnu i zapadnu tribinu, za VIP ložu 30 KM, a za Bordo VIP ložu 100 KM.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao Dino Selimović, reprezentacija Sarajeva će na ovoj utakmici, najvjerovatnije, nastupiti u jedinstvenim dresovima posebno napravljenim za ovu utakmicu, a na kojima će biti grbovi sva četiri sarajevska kluba.

Akciju je podržao i najmlađi sarajevski premijerligaš.

“Pozvala bih sve građane Sarajeva da se odazovu i dođu u što većem broju. Mislim da je ovo jako lijep projekat i da će utakmica biti izuzetno lijepa iz razloga što će igrači ova četiri kluba biti zajedno”, rekla jeBisera Gracić, direktorica Olimpica.

Dželaludin Muharemović, direktor FK Željezničar, istakao je kako su u timu s Grbavice odmah pristali da podrže ovu akciju.

“Treba naravno da pomognemo svima onima kojima je pomoć potrebna. Ja se nadam da će i druge institucije širom Bosne i Hercegovine uraditi nešto slično. Iskoristio bih priliku da pozovem sve humane ljude, te navijače Želje, Sarajeva, Olimpica i Slavije da dođu na tu utakmicu”, rekao je Muharemović.

Direktor FK Slavija Zdravko Šavija istakao je kako je ovaj klub sa zadovoljstvom prihvatio da bude dio ove akcije.

“Gledao sam one jezive prizore kako gori bolnica i ovo je najmanje što mi ko četiri kluba možemo da uradimo i pomognemo onoliko koliko možemo da se bolnica sanira. Duboko sam uvjeren da ova akcija neće završiti ovdje, nego da će je prihvatiti i drugi klubovi u BiH”, rekao je Šavija.

Podsjećamo, 26. jula u plamenu je izgorio skoro cijeli kompleks Kantonalne bolnice Bihaću Dr Irfan Ljubijankić.

S.C., Radiosarajevo.ba