Published On: Pon, stu 3rd, 2014

Sarajevo u šoku: Stradala Josipa Knežević imala sedmero djece

Sarajevo je ponovo u šoku zbog fatalne prometne nesreće na glavnoj gradskoj ulici. Ponovo je žrtva pješak. Nesreća se dogodila preksinoć na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Ložionička.

Teško ozlijeđena Josipa Knežević (57), koju je BMW-om (E93-J-380) udario 27-godišnji vozač M. N., umrla je jučer na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Vozač je jučer uhićen i sproveden u Županijsko tužiteljstvo.

Borba za život

Nesretna žena zadobila je teške ozljede grudnog koša i stomaka, kojima je podlegla uprkos borbi lječnika da je održe u životu. Smrt još jednog pješaka na našim cestama izazvala je ogorčenje građana, piše Dnevni avaz.

Prije samo pet mjeseci građani su održavali i demonstracije, a nakon smrti Have Dovadžije, majke dvoje maloljetne djece, koju je na raskrsnici u Nedžarićima 1. travnja Golfom 6 usmrtio Semir Rastoder. Tek prije nekoliko dana protiv njega je podignuta optužnica.

Preksinoćnja nesreća dogodila se na kolovozu u blizini tramvajskog stajališta na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu. Vozilo BMW za sada neutvrđenom brzinom naletjelo je na pješakinje Josipu Knežević, rođenu u Varešu, a nastanjenu u Sarajevu, i maloljetnu H. E. (15), koja je, također, zadobila teške ozljede. Prema neslužbenim informacijama, maloljetnica je zadobila lom karlice i zadržana je na liječenju.

Kazneno djelo

Osumnjičeni je nakon nesreće uhićen, a jučer je saslušan u Tužiteljstvu Županije Sarajevo. Kako saznajemo, tereti se za teško kazneno djelo protiv sigurnosti prometa.

Vozača BMW-a na mjestu nesreće uhitili su pripadnici Jedinice za promet MUP-a ŽS te je bio zadržan na 24 sata u prostorijama MUP-a ŽS.

Kako saznajemo od izvora iz Jedinice za prometne istrage MUP-a ŽS, istražitelji su izuzeli snimke s videonadzora s okolnih objekata, koji će, ako su zabilježili nesreću, biti korišteni u istrazi. Počinitelj je, također, testiran na alkohol i narkotike, ali policija nije priopćila jesu li rezultati pozitivni na psihoaktivne supstance.

Istraga u ovom slučaju još je u tijeku, a istražitelji su uzeli izjave očevidaca koji su se u trenutku nesreće zatekli na ovoj dionici ceste.

Naređena obdukcija

Postupajući tužitelj naredio je da se obave sva potrebna vještačenja, pa su angažirani vještaci prometne struke koji će dati svoj nalaz i mišljenje. Naređena je i obdukcija stradale pješakinje, koju će u ponedjeljak obaviti vještak medicinske struke Hamza Žujo.

Članovi porodice ogorčeni nakon smrti majke

Telefonom smo kontaktirali članove obitelji smrtno stradale Josipe, koji su ogorčeni zbog načina na koji je izgubila život.

– Josipa je odgojila sedmero djece. Sada, kada je trebala malo odahnuti, dogodila joj se ova strašna tragedija. Izgleda da u ovoj državi koja samo tone, čovjek mora sam istragu provoditi, dotle je došlo. Pa, svi znamo da se kroz grad vozi 60 na sat, kakvi su to ljudi koji voze kroz grad po 120 na sat. Koliko nam se još smrti mora dogoditi da bi se reagiralo? Zar nije dovoljno pješaka poginulo? Eto, samo otvorite na internet-portalima pa krenite unazad, naći ćete ih na stotine. Planiramo angažirati i privatne vještake koji će analizirati nesreću. Od svih očevidaca dobivaju se različite informacije. Neki su spominjali da se osumnjičeni utrkivao – kazali su Josipini bližnji.

Brojke

7.953 registrirane prometne nesreće u Županiji Sarajevo ove godine

7.272 s materijalnom štetom

681 s nastradalim osobama

909 nastradalo od siječnja do rujna ove godine u Sarajevu

15 poginulo, od toga osam pješaka, pet vozača i dva putnika

894 ozlijeđenih teže i lakše

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare