SARAJEVO: Turskom diplomati ukradene diplomatske registarske oznake s vozila

Diplomati Republike Turske u BiH, atašeu za medije Omeru Cetresu, jučer su s vozila ukradene diplomatske registarske oznake, saznaje Fena.

Slučaj se dogodio u sarajevskom naselju Grbavica, a počinitelj još nije poznat. Ovo nije prvi slučaj da osoblje Veleposlanstva Republike Turske u BiH ostaje bez diplomatskih tablica, čak se događalo da u razdoblju kraćem od mjesec dana s istog vozila više puta budu otuđene registarske oznake.

O jučerašnjem slučaju policija je obaviještena. U MUP-u Kantona Sarajevo rečeno je da se u posljednje vrijeme povećao broj slučaja krađe diplomatskih tablica.

I generalni direktor turske Ziraat banke u BiH Ali Riza Akbaš nedavno je na području sarajevske općine Centar doživio pokušaj krađe automobila u kojem mu se nalazilo dvoje djece.

Navodno, Akbaš je sa suprugom i djecom stigao pred hotel „Holiday“ kako bi ispratio svoje goste. U momentu kada je sa suprugom izašao da se pozdravi s gostima nepoznati muškarac je sjeo u vozilo. Kradljivac je vozio oko 40 metara a onda je naglo zakočio i iskočio iz vozila. Pretpostavlja se da je to učinio nakon što je primijetio da se u vozilu nalaze djeca./HMS/

more recommended stories