Published On: Sri, stu 1st, 2017

SARAJEVO: Položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule, preminule i nestale branitelje HVO-a

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstva Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i Koordinacije boračkih udruženja Općine Novo Sarajevo danas su na Groblju „Sveti Josip“ u Sarajevu, položila vijence i zapalila svijeće za sve poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade „Kralj Tvrtko“.

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo prof. dr. Marinko Pejić istaknuo je da je vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stala na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, zajedno s ostalim oružanim postrojbama.

– To, naravno, ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja. Sto devet poginulih branitelja HVO Sarajevo i Hrvatske brigade ‘Kralj Tvrtko’, nažalost, još nema spomen-obilježje u Sarajevu, za čiju su slobodu i multietničku strukturu dali svoje živote. Iskreno se nadamo da će naše inicijative za podizanje spomen-obilježja ipak biti realizirane – kazao je Pejić.

Predstavnica obitelji poginulih branitelja u Udruzi organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo Evica Morić kazala je da se na ovaj način prisjećamo svih poginulih branitelja koji su svoje živote dali za slobodu Sarajeva i BiH, kao i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu.

– Iskreno se nadamo da ćemo jednog dana imati u Sarajevu i spomenik braniteljima HVO Sarajevo, koji su dali svoje živote za našu slobodu – kazala je.

U prigodnom kulturnom programu povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana prigodne stihove čitala je mlada pjesnikinja Ivana Krstanović, priopćeno je iz Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo./Fena/HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x