Published On: Uto, velj 2nd, 2021

SARAJEVO Obitelj Memić predala zahtjev za smjenu tužiteljice Sarajlije: Uskoro će se znati tko je Dženanov ubojica

Muriz i Arijana, otac i sestra usmrćenog Dženana Memića danas su ispred zgrade sarajevskog tužiteljstva zatražili ostavku glavne tužiteljice Sarajevske županije Sabine Sarajlije.

Oni su predali zahtjev u Tužiteljstvu Sarajevske županije u kojem traže da Sarajlija odstupi sa fukcije.

Otac Dženana Memića, Muriz Memić rekao je da iz profesionalnih razloga traži da ode županijska tužiteljica Sabina Sarajlija, te da podnese ostavku, prenosi Avaz.

– Svima je od jučer jasno da je Dženan ubijen i da državno tužiteljstvo radi dobro. Za početak Dalilda Burzić mora biti suspendirana. Tužiteljica Sarajlila nikad me nije htjela primiti, iako sam tražio. Neprofesionalna je i nema osjećaja za žrtvu. Ona radi za druge ljude i ne radi svojom glavom. Znat će se uskoro tko je ubojica i tko su sudionici u ubojstvu – rekao je Memić.

Pet godina borbe

– Pet godina se borimo da bi za svoja djela bili kažnjeni oni koji su ih počinili i nećemo odustati. Danas je dobar dan, koliko jedan dan može biti dobar bez Dženana. Danas je pravda konačno pokucala na vrata i mi smo joj otvorili. Put je dug, ali nazire mu se kraj. Poručujemo svima, a posebno Alisi Mutap, da su došli ljudi koje nije strah da rade svoj posao – kazala je sinoć Arijana Memić u svom obraćanju na Facebooku.

Tijekom okupljanja ponovljeno je da obitelj neće odustati sve dok svi umiješani u Dženanovo ubojstvo ne budu izvedeni pred lice pravde.

Podsjetimo SIPA je jučer uhitila Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za prometne istrage MUP-a Kantona Sarajevo i Ziju Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, koja je bila s njim kada je teško ozlijeđen.

Oni su jutros predani Tužiteljstvu BiH, a postupajući tužitelj tijekom dana će se izjasniti hoće li tražiti od Suda BiH da im se odredi jednomjesečni pritvor./HMS/