Published On: Sri, lis 31st, 2018

SARAJEVO: Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH obilježilo blagdane Svih svetih i Dušnog

Izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine predvođena ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general-bojnikom Ivicom Jerkićem danas su (utorak)   povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana položili vijence i upalili svijeće poginulim i nestalim braniteljima HVO-a na groblju Sveti Josip u Sarajevu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Pored izaslanstva MO i OS BiH, vijence su položili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, dopredsjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Borjana Krišto, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Boriša Čolak, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Također, izaslanstva su položila cvijeće na grob ubijenog policajca Davora Vujinovića koji je jučer sahranjen na ovom groblju.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, izaslanstva su se uputila u crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan don Željko Čuturić uz koncelebraciju vojnog kapelana u Rajlovcu Ive Jezidžića.

U razdoblju od 30. 10. do 2. 11. 2018. godine, postrojbe Oružanih snaga obilježit će blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen-obilježjima u gradovima i vojarnama diljem Bosne i Hercegovine./HMS/