Published On: Čet, ožu. 30th, 2017

Sarajevo i “istinski” antifašizam

Ova “jako važna publikacija” objavljena je pod direktorskom palicom direktora Ureda Vlade FBiH za europske integracije kojeg je na to mjesto imenovao SDP. Na mjesto ministra u Vladi Platforme imenovao ga je isti taj SDP u čijem su sastavu tada, tijekom proglašenja Vlade,  bili i antifašist Emir Suljagić i antifašist Reuf Bajrović.

Koliko nam je poznato, premda su znali za jasan ustaški sentiment HSP-a BIH nije im ustaštovanje i fašistoidnost te stranke tada smetala. Čak niti nakon otkrića biste Ante Pavelića u prostorijama koalicijskog partnera HSP-a nije im smetala koalicija s njima. Niti jedan medij u Sarajevu tu informaciju nije prenio.

Možda zato ugledni tokar Boris Dežulović nije stigao napisati niti jedan osvrt na tu licemjernost Vlade Platforme i SDP-a BIH? A mi se bezveze razočarali u njega.

Ili  je možda kvaka u tome da  kad se majoriziraju zločesti Hrvati u BIH, onda je korištenje ustaša kao priručnog sredstva za majorizaciju dozvoljeni oblik antifašizma?

To su valjda te europske vrijednosti i taj i takav antifašizam kojim znastveno Sarajevo maše nesturčnom Neumu. I to su te vrijednosti na osnovu kojih istinski antifašist, Emir Suljagić, tadašnji član SDP-a , koalicijskog partnera HSP-a drugima  drži govore o antifašizmu.

Čovjek ministar, kojeg je SDP imenovao na čelo ureda za europske integracije inače zove se Vjekoslav Čamber. Nije došao u Neum. Ne daju mu.

On ne može biti smijenjen s mjesta tog ureda od strane HDZ-a jer ga je SDP zaštitio ugovorom o državnoj službi i zakonom koji je donio isti taj SDP. Protiv Vjekoslava Čambera, Suljagić nije nikada napisao niti jedan twet. Ugledni intelektualci nikada nisu napisali niti jednu peticiju.

Čamber voli izučavati detaljno uzroke pada NDH. A Sarajevo voli Čambera. Bez obzira na ono što je Čamber ranije govorio i na koju se ideologiju furao. A govorio je svašta. No kako je govor mržnje zabranjen u medijima preskočit ćemo.

Doduše, kao njemačka lutkica od države, NDH je možda, prema saraj-antifašizmu bila pravi europski štih, pa stoga sarajevski SDP misli, da vrsni poznavatelji doktrine borbe za NDH imaju neke komparativne euro-prednosti za poglavnike eurointegracija od nas koji nismo toliko stručni oko NDH-azije?

Napomena: Ovaj tekst neće prenijeti Radio Slobodna Europa. Jer su odavno pod okupacijom nacionalsocijalista i unitarista. Od ovog teksta neće se ograditi DF i GS. Jer oni jesu bili dio SDP-a u doba kada se Ustašama lupalo po Hrvatima u BIH. Pitajte portret Blaža Kraljevića, ako nama ne vjerujete. Možda progovori. Čuda su danas hit…

Poskok.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer