Published On: Uto, pro 22nd, 2015

SARAJEVO: Federalni specijalci uhitili 11 selefija, povezanih s ISIL-om i njihovog vođu Kemala


Po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, na području Sarajevske županije provodi se opsežna akcija koju realiziraju policijski djelatnici Federalne uprave policije uz potporu partnerskih policijskih agencija i OSA BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Meta aktivnosti su oko 15 osoba, za koje postoje saznanja i dokazi da su bliski i održavaju kontakte s radikalnim skupinama i strukturama ISIL-a, kao i strukturama povezanim s osobama na ratištima Sirije i Iraka.
U okviru akcije, vrši se pretres dva mjesta vjerskog okupljanja radikalnih osoba, kao i više kuća i privatnih objekata koje koriste.
Prilikom pretresa, pronađeni su određeni dokazni materijali, koji ukazuju na povezanost sa strukturama ISIL-a.
-Bitno je istaći da se pretresi vrše i u naseljima u blizini mjesta Rajlovac, gdje se prije dva mjeseca dogodio teroristički napad u kojem su ubijena dva vojnika OS BiH, navodi Tužiteljstvo BiH.
Tužiteljstvo poručuje građanima da Bosna i Hercegovina ima kapacitete otkriti i procesuirati osobe povezane s terorizmom i radikalnim skupinama, te da će zajedno s policijskim i sigurnosnim agencijama u našoj zemlji, kao i s partnerskim agencijama u inozemstvu, poduzeti sve aktivnosti kako bi se otklonile terorističke prijetnje i opasnosti za građane BiH.
Navedene osobe pod istragom su zbog kaznenih djela javnog poticanja na terorističke aktivnosti i vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
Federalna televizija javlja kako u akciji Specijalne jedinice Federalne uprave policije sudjeluje više od 100 policajaca.
Pretreseno je više stambenih lokacija na širem području Sarajeva: Boljakov Potok, Osijek, Sokolje i još neke lokacije. Uhićeno je 11 osoba, a radi se o pripadnicima selefijskog pokreta i sumnjiče se za kazneno djelo terorizam.
Kako se neslužbeno saznaje, uhićen je i jedan od glavnih vođa ove skupine osumnjičene za terorizam, koji se zove Kemal.
/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare