Published On: Pet, sij 21st, 2022

ŠANSA ZA BIH: Austrijski nomadi antivakseri, nakon uvođenja obveznog cijepljenja vrlo vjerojatno će preplaviti našu zemlju

Austrijski parlament izglasao je jučer obavezno cijepljenje protiv korone za odrasle od 1. veljače. Austrija je prva država Europe koja je uvela obavezno cijepljenj.

Zastupnici su glasovali sa 137 za 33 za obavezno cijepljenje, koje će se primjenjivati na sve stanovnike u dobi od 18 i više godina.

Izuzeci su trudnice, osobe koje se iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti ili koje su se oporavile od infekcije koronavirusom u posljednjih šest mjeseci.

Do sredine ožujka je predviđeno prijelazno razdoblje bez kazni, a nakon toga visoke novčane kazne do čak 3600 eura.

Što ovo posljedično znači za BIH? Budući da  već ima imidž zemlje s najliberalnijim anticovid mjerama, kada bi SDA samo na trenutak zastala s propagiranjem sukoba i prijetnji Europi, tisuće Austrijanaca, nomada, antivaksera, već sutra bi naselili BIH. Što bi značajno doprinijelo siromašnoj ekonomiji u BIH. No kako to očekivati od MVP BIH koji vodi BIsera Turković , koja je uvjerena da narod tu sjajno živi?

U Austriji deseci tisuća ljudi redovito demonstriraju protiv covid mjera koje je nametnula vlada i protiv ideje o obaveznom cijepljenju.

Kako Hina jutros piše austrijska koalicijska vlada predvođena konzervativcima u četvrtak je objavila kako uvodi lutriju kao poticaj za cijepljenje protiv covida-19, nekoliko sati prije sjednice parlamenta na kojoj će se ozakoniti uvođenje obveznog cijepljenja protiv te bolesti.

Oko 72 posto stanovnika Austrije cijepljeno je protiv covida-19, što je jedna od najnižih stopa cijepljenosti u zapadnoj Europi.

“Što možete osvojiti na lutriji za cijepljenje? Kupone!”, kazao je kancelar Karl Nehammer na novinskoj konferenciji s čelnicom opozicijskih socijaldemokrata Pamelom Rendi-Wagner s kojom je pregovarao o uvođenju te mjere.

Nehammer je kazao da želi uvesti financijsku nagradu za cijepljenje.

“Učili smo iz prošlosti i vidjeli smo da je lutrija za cijepljenje najbolji mogući način za postavljanje takvog sustava”, poručio je.

Građani će dobiti jednu karticu za svaku dozu pa će oni koji su primili “booster” dobiti tri kartice.

Svaka deseta osoba dobit će kupon u vrijednosti od 500 eura, kazao je Nehammer, dodajući da će to koštati do milijardu eura.

Kasnije je pojasnio na Twitteru da će se kuponi moći koristiti u trgovinama, turističkom i ugostiteljskom sektoru te za kulturna i sportska događanja.

Vicekancelar Werner Kogler kazao je da je cilj podržati austrijska poduzeća i izbjeći kupnju online što je više moguće.

Donji dom parlamenta trebao bi u četvrtak zakonom učiniti cijepljenje protiv covida-19 obveznim za punoljetne.

Prvotno će kazna za necijepljenje iznositi 600 eura, a kasnije do 3600 eura.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
4 mjeseci prije

Šansa? Kao malo budala imamo trebaju nam i austrijske

Ritter
Ritter
4 mjeseci prije

Hm. A zašto i ne proglasiti jedan rezervat za antivaksere. Od Livna do Bihaća sve prazno. I neke druge regije.Zrak čist, priroda zdrava, Možda turističke zajednice trebaju promisliti o novom vidu turizma. BiH je u velikoj prednosti jer nije policijska država i nitko nas “ne može strpati u šišu”