Sandra Perković osvojila zlato i u Dijamantnoj ligi

Nakon što je slavila na Svjetskom prvenstvu u Londonu, najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković osvojila je prvo mjesto u bacanju diska i na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu s rezultatom 67,51 metara.

Sandrina je to treća pobjeda ove sezone u Dijamantnoj ligi nakon što je bila najbolja i u Šangaju (66,94), te Oslu (66,79), dok je u Stockholmu bila druga (67,75), iza Kubanke Yaime Perez.

Bila je to njezina ukupno 36. ‘dijamantna pobjeda’ u 46 nastupa pri čemu treća u Birminghamu.

Sandra je natjecanje počela bacivši disk 61,78 metara što je nakon prve serije bilo dovoljno za treće mjesto. U drugoj seriji bacila je 62,49 spustivši se za jednu poziciju u poretku. No u trećoj seriji preuzela je vodstvo s rezultatom 67,22 m. U četvrtom je pokušaju bacila preko 68 m, no taj je rezultat poništen zbog prestupa. Dvostruka olimpijska pobjednica zbog toga se pobunila, ali suci nisu željeli promijeniti odluku. U zadnjoj, šestoj seriji Perković je potvrdila prvo mjesto bacivši 67,51

Druga je bila Kubanka Denia Caballero koja je disk bacila 65,24 metara, dok je treće mjesto osvojila njezina sunarodnjakinja Yaimi Perez s rezultatom 65,11. Australka Dani Stevens, srebrna sa SP-a, na koncu je bila četvrta s rezultatom 64,75, dok je brončana sa SP-a u Londonu, Francuskinja Melina Robert-Michon bila tek šesta s rezultatom 62,17.

Sandra će idući nastup imati 29. kolovoza na Hanžekovićevom memorijalu, a 1. rujna je i završnica Dijamantne lige u Bruxellesu.

Perković je i prije nastupa u Birminghamu osigurala plasman na završnicu Dijamantne lige u Bruxellesu. Trenutačno je u vodstvu s 31 bodom, Perez je druga sa šest bodova manje, dok je treća Caballero s 23 boda.

U Birminghamu nastupa i brončani u bacanju kugle na nedavnom Svjetskom prvenstvu, Stipe Žunić. Natjecanje u bacanju kugle najavljeno u 16.50 sati, prenosi Hina.