Published On: Pet, lis 18th, 2019

Samohrana majka 4-ero djece sama izgradila kuću iz snova

Cara Brookins (46) prodala je knjigu ‘Kako je kuća izgradila obitelj’ u više milijuna primjera u Americi. Postala je motivacijska govornica, a o njenom životu se snimio i film. Naime, Cara je sama izgradila kuću i inspirirala ljude diljem svijeta da uzmu ‘život u svoje ruke’.

Cara je 2008. ostavila muža zlostavljača i zajedno sa svojih četvero djece, koji su tad imali 2, 7, 11 i 15 godina, odselila u malu kuću u Arkansasu. Prvotni plan joj je bio da kupi kuću, ali je ubrzo shvatila da joj to njene financijske mogućnosti neće dopustiti još dugo vremena.

Jednog dana je prolazila kraj kuće koju je potpuno razorio tornado. Tada je dobila ideju da sama izgradi kuću. Cara nije znala apsolutno ništa o gradnji i građevinskom materijalu. Počela je istraživati na internetu i gledati YouTube videa. Pronašla je jeftino zemljište i digla kredit da kupi materijal. Tad je shvatila da nema više novca za radnike pa je počela raditi sama. a i djeca su joj pomagala.

Kad sam krenula ulagati, nisam mogla odustati. Nisam imala dovoljno novca da ikome platim da mi pomogne – dodala je Cara. Zaposlila je tek jednog radnika koji joj je davao savjete, tvrdi Cara. Radila je i po 20 sati dnevno, dio na poslu, a dio na gradilištu.

Njen najstariji sin Drew je najviše pomogao majci. Pomogao joj je s papirologijom i sa fizičkim radovima. Kćeri su kuhale i donosile vodu, a maleni Roman je sve nadgledao.
U ožujku 2009. godine, nakon devet mjeseci napornog posla, Cara i njena djeca su uselili u novu peterosobnu kuću. Kuća ima i tri garažna mjesta i skladište.

Bili smo tim. Cijeli proces je povezao još više našu obitelj. Naučili smo da ništa nije nemoguće. Pronašli smo nadu – rekla je Cara.

– Svi su mislili da smo ludi. Mislim da osim djece, nitko na svijetu nije mislio da je ovo dobra ideja – našalila se Cara.

Poslije uspješnog projekta, Cara je napisala i knjigu koja je postala bestseller, a o njenom životu snimio se i holivudski film,prenosi 24sata

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare