Published On: Tue, Sep 22nd, 2015

SAMO U BIH: Razbojnici na autoputu opljačkali Sector security (FOTO)


BANJALUKA – Na autoputu Banja Luka- Gradiška, kod mjesta Cerovljani, Općina Gradiška, danas oko 13 sati za sada više nepoznatih osoba izvršilo je kazneno djelo razbojništva prilikom čega su otuđili za sada neutvrđeni iznos novca iz blindiranog vozila agencija “Sektor security”, rekla je portalu “Nezavisnih” glasnogovornica Okružnog tužiteljstva Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona je dodala da su nepoznati izvršitelji bili maskirani, te  su pucnjem iz vatrenog oružja presreli blindirano vozilo u kom je prevožen novac, nakon čega su se udaljili s lica mjesta u nepoznatom pravcu.
Istaknula je da je uviđaj na licu mjesta vodi dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banjaluka zajedno s ovlaštenim službenim licem CJB Banjaluka Sektor kriminalističke policije.


“Tužitelj je naložio poduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na pronalasku počinitelja i rasvjetljavanju krivičnog djela”, rekla je Đaković Vidović.
Nije mogla potvrditi neslužbene informacije da je jedno lice ranjeno i navodno prebačeno u KC Banjaluka.
Više naoružanih razbojnika presrelo je oko 13 sati na autocesti između Laktaša i Nove Topole blindarno vozilo agencija “Sektor sekjuriti” i otelo određenu količinnu novca, javio je ranije danas novinar “Nezavisnih novina” sa lica mjesta.
Prema neslužbenim informacijama došlo je do razmjene vatre između zaštitara i pljačkaša.


U tijeku je velika potraga za razbojnicima a dio autoputa Banjaluka – Gradiška je blokiran.
Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci potvrđeno je da je pacijent B.Đ primljen na Kliniku za torakalnu kirurgiju sa povredama glave, lijeve ruke i prsnog koša.
Prema riječima glavnog dežurnog liječnika u Klinici za torakalnu kirurgiju dr Bojana Gulića stanje pacijenta za sada je stabilno.