Četvrtak, 18 travnja, 2024

SAMO U BIH SE MOLI ZA OKUPATORA Danas u Bosni i Hercegovini zajednička molitva za Erdogana i Tursku

Must Read

Na inicijativu studenata Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), a povodom aktualnih zbivanja u Turskoj, danas će nakon klanjanja džuma-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu biti održana molitva za podršku turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu, javlja Anadolu Agency (AA).

Inicijativu studenata podržali su i iz Unije turskih studenata (MTTB), učenici Gazi Husrev-begove medrese i brojni pojedinci.

Musa Kose, jedan od organizatora aktivnosti, je za AA kazao da su pokušaji slabljenja Turske počeli protestima u Gezi parku u maju 2013. godine, a kulminirali događajima potkraj decembra, te da su turski studenti u saradnji sa bosanskim kolegama odlučili da na ovaj način pruže podršku, kako premijeru Erdoganu, tako i poštivanju volje turskog naroda.

Istakavši da je Erdoganova izjava „Nama su dovoljne molitve iz BiH“, koju je izgovorio na skupu u Ankari po povratku iz Pakistana, bila vodilja inicijative, Kose je kazao da će se studenti i drugi građani nakon klanjanja džume-namaza okupiti ispred džamije i pomoliti se za premijera Erdogana i Tursku.

Ukazavši da direktni uticaj napretka Turske na poboljšanja života i u BiH, Kosen je kazao da će, u slučaju da to odobri Islamska zajednica u BiH, slične aktivnosti biti provedene i u drugim bh. džamijama.

Uporedo s tim, ovoj akciji se pridružio i Halil Brzina, predvodnik nakšibendijske tekije u sarajevskom Mejtašu, čijom inicijativom će u 34 bosanskohercegovačke tekije biti održana molitva podrške premijeru Erdoganu i Turskoj.

Nekoliko zeničkih udruženja građana najavilo je da će naredne sedmice uputiti zajedničko saopćenje podrške Erdoganu i Turskoj.

Podsjećamo da je prošlog petka, odlukom Islamske zajednice Crne Gore, u svim džamijama te zemlje održana molitva za Erdogana i Tursku.

(Anadolija/av)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -