Published On: Uto, velj 9th, 2021
#3rd | By Desk

SAMO SE VOZAJU: Usvojena odluka o subvenciji prijevoza studenata Tomislavgrada

Općinsko vijeće Tomislavgrad na prvoj ovogodišnjoj sjednici usvojilo je Odluku o subvenciji prijevoza studenata akademske 2020./21.- godine koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad.

Kako je kazano na sjednici, Općina Tomislavgrad će subvencionirati i dalje prijevoz studenata na svim relacijama od Tomislavgrada do mjesta studiranja u iznosu od 40 posto od cijene karte, osim grada Mostara gdje su druge vrste subvencije.

Komentirajući odluku, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i opću upravu Bože Kovačević je kazao da ona predstavlja nastavak aktivnosti kojima se pomaže studentima koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad, a studiraju u raznim gradovima kako u BiH tako i Hrvatskoj.

– Pitanje prijevoza studenata  rješava se na način da se studentima subvencionira karta u iznosu od 40 psoto od punog iznosa cijene karte četiri puta tijekom akademske godine – objasnio je Kovačević.

Godišnje je za realizaciju ove aktivnosti Općina izdvajala oko 10 tisuća maraka, a određena se financijska sredstva izdvajaju i za subvenciju smještaja i prehrane pri Studentskom centru u Mostaru pa tim studentima onda ne pripadaju subvencije za prijevoz.