SAMO PONOSNO: Ministar Kantona Sarajevo objavio sjećanje u čast rahmetli Rasima Delića , nadređenog četvorici napadača na američki WTC

Naša domovina sve ponosnije nosi slavu kalifata i sve se manje stidi islamističkih vrijednosti.

Dosta je bilo dodvoravanja Europi.

Hrvati su na koljenima. Srbi su na koljenima. Čega mi da se stidimo? Najvećih među nama? Ne dolazi u obzir.

Žalbeno vijeće Haaškog suda koncem lipnja 2010. godine odlučilo je da prvostupanjska presuda načelniku Glavnog stožera Armije RBiH, Rasimu Deliću, bude i konačna jer je on preminuo u travnju iste godine.. Tako čovjek, koji je izravno zapovijedao odredu „El Mudžahid, preteči današnjeg ISIL-a, osuđen je na sramne niske 3 godine zatvora.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i ministar Hajrudin Grabovica objavili su danas u tiskanom izdanju sarajevskog Dnevnog avaza sjećanje na ratnog zločinca Rasima Delića načelnika Glavnog stožera i generala Armije BiH, povodom desete godišnjice njegove smrti, piše Hrvatski Medijski Servis.

Ovakav skandalozni postupak ministra Grabovice, koji je dužnosnik SDA, još jedan je u nizu dokaza bošnjačkog licemjernog pristupa ideji građanske BIH koju, propagiraju.

Pitamo se hoće li  čin glorifikacije ratnog zločinca od strane Grabovice i njegovog ministarstva naići na oštru osudu međunarodnih institucija u BiH, u prvom redu OHR-a, OESS-a, Veleposlanstva SAD-a i Izaslanstva Europske unije, piše Hrvatski Medijski Servis.

Odavanje počasti Deliću nastavak je politike koja poručuje kako u BiH, ne samo da nismo isti u pravima mi koji smo živi, nego kako ni u smrti nismo svi isti. Postoje građani prvog drugog i trećeg reda. Postoje nacije prvog drugog i trećeg reda. Postoje pobijeni prvog, drugog i trećeg reda. Postoje zločinci koji su heroji i nevini ljudi koji su već osuđeni.

Gore napisano posebno je aktualno i zbog simbolike 16. travnja. Tada su se dogodila dva ratna zločina; u Ahmićima i u Trusini. I dok o stravičnom zločinu Armije BiH u Trusini danas nema ni slova u javnim i privatnim medijima u Sarajevu te za njih 22 mučki pobijena Hrvata ne postoje, obljetnica zločina HVO-a u Ahmićima danas je jedna od glavnih tema, unatoč aktualnoj globalnoj pandemiji koronavirusa.