Published On: Pon, svi 24th, 2021

SAMO ON NIJE PROPAO Komšić: Radman je propao u Bruxellesu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrnuo se na posjetu hrvatskog ministra Gordana Grlića Radmana Stocu.

”Nakon debakla koji je Grlić Radman doživio u Bruxellesu sa svojim non paperom, pokušaj veličanja poražene kvislinške vojske sa Bleiburga, ovaj put u Stocu, zaista je jadan i očajan. Očito je da u Hrvatskoj koja je članica EU ne mogu tek tako to veličati pa nastoje da prebace u Bosnu i Hercegovinu. Prošle godine u Sarajevu, a ove u Stocu”, kazao je Komšić.

Dodaje da su reakcije SDP-a i Naše stranke ispravne.

”Upravo i zbog ovakvih stvari nam je potreban jedan širi građanski blok koji će se suprotstaviti uvozu anticivilizacijskih ideologija u Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Komšić, priopćeno je iz njegovog ureda.

Podsjetimo, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je u subotu u Stocu, gdje je sudjelovao na obilježavanju 76. godišnjice Bleiburške tragedije i križnog puta, kako je hrvatski narod bio žrtva svih ideologija, od fašističke, nacističke do komunističke.

“Kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske danas sam ovdje na obilježavanju 76. godišnjice Bleiburške tragedije, križnog puta, svih križnih putova ili marševa smrti na Radimlji, gdje je prije 76 godina bilo jedno veliko stratište, gdje su komunistički zločinci počinili velika ubojstva. Ubijali su ljude, i civile i zarobljenike, bez suda, bez presude. To je zapravo jedno strašno poglavlje u hrvatskoj prošlosti”, izjavio je novinarima hrvatski ministar Grlić Radman.

Istaknuo je kako je hrvatski narod mali narod te da je bio žrtva svih ideologija, jednako fašističke, nacističke, a tako i komunističke.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x