Published On: Sri, lis 13th, 2021

Samo je Kanton Sarajevo raskrinkao policajce koji lažiraju lažne nezgode. Što je s ostalim kantonima?

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo provode akciju kodnog naziva “Kontakt” koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentiranju više kaznenih djela za koja su osumnjičeni članovi organizirane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo, piše N1.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i 9 na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

”Akcija Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi se u suradnji sa kolegama iz Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika.

Do ovog momenta u službene prostorije je privedeno ukupno 31 osoba, od čega je 6 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

Nad istim se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih kaznenih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim”, priopćeno je iz MUP-a KS.

0 0 glasovi
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x