Published On: Čet, lip 17th, 2021

ŠAMARANJE S LJEVICE: HDZEJI moraju odlučiti što će dalje: Deklarirati se kao uspavane strančice ili reforma kadrova na svim razinama. Za narativ jači od Milanovićevog

Neće biti dovoljno govoriti samo kako Milanović ovo sve što čini čini jer je to P.R.

Politika je neodvojiva od P.R.-a. Svaki politički potez ne postoji bez P.R.-a.

Naprosto činjenica da nekadašnji lider socijaldemokracije u RH daje izjave o Hrvatima u BIH i Daytonu, koje nadilaze i BIH i Hrvatsku, te šamaraju i licemjerje nekih velikih europskih sila, koje su se do sada činile kao nekritizabilne upisuje ga u državnike kakve Hrvatska odavno nije imala.

On je čak neuporediv i s Tuđmanom. U smislu da ga se naziva boljim ili gorim. Drugačiji je pa je poređenje nesuvislo. A i drugi su momenti.

Milanoviićevo obrazovanje šire je, recentnije, u skladu je s vremenom. Milanović je načitan lik. Njegove izjave većina analitičara gugla. Samim time je i zabavan. Novinari vole zabavne političare.

Milanoviću neki naročito savjetnici ne trebaju, ima ogromno iskustvo u diplomaciji, zna pravila igre tog svijeta. On brže misli i pokazuje manje spremnosti na popuštanje oko nacionalnih interesa. Uživa u zafrkavanju velikih jer zna da je u pravu. Nije povjesničar, niti pati od taštine od kakve je patio Tuđman.

Izjave koje je dao nikog ne bole kao HDZ. Ali itekako i HDZBIH.

Kako je danas biti zastupnik te stranke, ministar u BH tijelima i postajati politički fikus, dok o tvom narodu daleko jezgrovitije rečenice i daleko argumentiranije rečenice izjavljuje predsjednik susjedne države – socdemokrat? Jako bijedno. Sreća pa je ljeto. Pa mogu na jahte. Jer među narodom hodati tako šutljiv, nevidljiv, dok ti mrski SDP-ovac brani generale i konstitutivnost naroda nije nimalo laka pješačka staza. Doduše uvijek kao rezervna opcija ostaju tamna stakla bolida.

Kako će HDZBIH ubuduće plašiti svoj narod u BIH ljevicom kad je ljevičar trenutno najjači zagovornik obrane Hrvata u BIH?  Da ne govorimo da je ljevičar bio prvi predsjednik Hrvatske, a ljevičar je bio i čovjek koji je Hrvatsku spasio od potpunog komadanja 1945. Onaj što ga se u BIH u Hrvata mrzi kad se čovjek rodi, pa dok ne umre.

Ljevičari su padali na Sutjesci, tamo gdje se obranila hrvatska konstitutivnost u BIH.A sve Hrvarti su redom bili. Ne i komunisti kako žele reći desni povjesničari. Desničari pak, Ustašopitekusi su pucali po njima,  u onom lijevku, u onom najslavnijem stratištu Hrvata, dolini hrvatskih heroja. Pucali za malo njemačke sadake.

HDZ i HDZBIH  koje svoj imidž grade upravo na “zaštiti naroda” dobile su tako nevjerojatnog konkurenta. I to na Pantovčaku.

Malo tko se nadao da će Milanović oduševiti svakog četvrtkog glasača HDZ-a u RH. Koji je upravo Hrvat iz BIH i sebi već u tako kratkom vremenu osigurati drugi mandat.

Hoće li HDZ RH tražiti stoga ukidanje prava glasa dijaspori, budući da je jasno kako će ona mahom sada podržavati kandidata ljevice umjesto šutljivih primadona poput Kolinde Grabar i hoće li se mumije u tom slučaju pobuniti u Saboru nekim žestokim govorancijama? Lijepo bi ih bilo ako ništa čuti.

Dodajmo ovome svemu, da u svijetlu previranja oko reformi u BIH, upravo HDZ-ova diplomatska barunica gđica Pejčinović Nešto, ubija dodatno  HDZ i Plenkovića koji su je stvorili. Svojim nadhrvatskom baršunastom brusselskom nedodirljivošću , obraćanjima na engleskom jeziku kome? – Svojoj domovini –  saborskim zastupnicima RH, ponavljajući teze o potrebi uzvišenja građanskog nad konstitutivnim, kao da se prezima Pejčinović-Komšić a ne Pejčinović-Burić ona kao nitko drugi ne pokapa toliko Plenkovića i njegove ljude u očima Hrvata BiH. Onih koji žive u svojoj prvoj domovini BIH kao i onih koji žive u svojoj drugoj – EU.

Što je sve u svemu šteta, jer nam je jasno da je Plenković skupa sa svojim timom vukao i vuče za BH Hrvate kao malo koji premijer. I na tome mu veliko Hvala.

Jedino što plaši Hrvate u BIH, kako one koji žive u BIH tako i one prognane, preko 600.000 njih, te 600 tisuća njih koji od ranije žive u dijaspori jeste: hoće li poradi nacionalnog interesa Plenković i Milanović spustiti taštine i uskladiti  energije. U sinergiju.

Zezali smo se za naše predstavnike u Saboru. Važno je i da saborski zastupnici Hrvata iz BIH u Saboru RH nastave šutjeti. Jer kako su govorile naše pradjedovi: Nekad je bolje svašta šutit’ nego svašta reć’. Dečki i cure, odlično vi to radite. Samo tako.

Ne

jav

ljaj

te se.

I super.

P.s. Nakon što je Milanović ovako otvoreno dokazao da se govor sa simpatijama o malenom narodu kojem su namijenili nestanak, politički isplati, nadamo se da će i hrvatski nogometaš Lovren smoći jednom snage da javno kaže tko ga je to protjerao iz Kraljeve Sutjeske i tko mu je i kako ubio strica na kućnom pragu. Moš ti to Dejane.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>