Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Salvini: Grupa ‘Svi protiv Le Pen‘ koju je okupio Macron pobijedila je na izborima, ali nema brojeve kojima bi vladala

Must Read

– Nakon dugog perioda rada, velika grupa Domoljuba, koja će biti odlučujuća da promijeni budućnost ove Europe, danas oživljava u Bruxellesu – rekao je Salvini putem društvenih mreža.

– Liga je bila u klubu Identitet i demokracija (ID) zajedno sa Nacionalnim skupom Marine Le Pen (RN), između ostalih.

Austrijska krajnje desničarska Slobodarska partija (FPO), bivši član ID, bila je jedna od prvih stranaka koja se pridružila novoj grupi.

Španjolska ultrakonzervativna stranka Vox priopćila je u petak da napušta zastupnički klub Europskih konzervativaca i reformista (ECR) premijerke Giorgije Meloni i pridružuje se grupi Domoljubi za Europu.

Salvini je prokomentirao i posljedice drugog kruga glasanja na francuskim parlamentarnim izborima, u kojima je RN vraćen na treće mjesto uz pomoć taktičkog glasanja nakon što je došao na prvo mjesto u prvom krugu.

Ljevičarski Novi narodni front bio je prvi, a centristički savez predsjednika Emmanuela Macrona Zajedno bio je drugi.

– Grupa ‘Svi protiv Le Pen‘ koju je okupio Macron pobijedila je na izborima, ali nema brojeve kojima bi vladala – rekao je Salvini.

– I 143 zastupnika RN će ići u parlament u Parizu, nikad toliko u povijesti s porastom glasova s 33 na 37 posto između prvog i drugog kruga. Svi protiv jednoga smanjili su broj mandata, ali ne i nivo podrške Marine Le Pen i Jordana Bardele, kojima šaljem veliki zagrljaj. Na ulicama je bilo slavlja komunista, proislamista i antisemita, huligana koji su kamenicama napali policiju u nekoliko gradova, kaosa u parlamentu – kazao je on.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

TUŽNA VIJEST: Preminuo Adnan Šemić iz Mostara zbog kojeg je promijenjen Zakon o transplantaciji organa i tkiva

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminuo je 22-godišnji mladić Adnan Šemić iz Mostara, potvrđeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -