Published On: Ned, ožu 16th, 2014

SALTO MORTALE RUŽE TOMAŠIĆ: Hrvatska emigracija ima pravo braniti Hitlerovu pudlicu, Pavelića…

ZAGREB – Iako se sav moralni , prosvijećeni i normalni svijet, pogotovo taj zapadni  kršćanski na kojeg se često poziva demokršćanka iz naše priče, distancira od nacističkog zla, Ruža Tomašić odlučila je jedno zlo braniti drugim. Poželjno je otvoriti temu nekritičke i agresivne dionizacije Tita, jednog od najvećih balkanskih masovnih ubojica, svojevrsne verzije balkanskog Staljina no braniti Pavelića Titom potpuno je  tupav i antihuman gest nekog tko danas puca na Europski parlament. Tomašićki tamo definitivno više nije mjesto kao niti u hrvatskoj politici.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ruža Tomašić naime smatra da ustaški pozdrav “Za dom spremni” nije nacistički i da hrvatska imigracija ima pravo da poštuje Antu Pavelića. Ako bi ga itko na svijetu trebao prvi prestati poštovati to bi trebala biti upravo hrvatska emigracija. Evo ako ne vide u Paveliću nacističkog kvislinga, zašto se ne upitaju koji to normalan čovjek može poštovati nekog ko je izdao svoju vojsku, prepustio je na klanje krvniku i pobjegao sa zlatom van zemlje?

Ona je rekla da joj smeta kad “ljudi za svoj dom nisu spremni” i poručila da hrvatska imigracija, koja poštuje Pavelića, “ima pravo da radi ono što joj odgovora”.

Tomašićeva smatra da je Josip Broz Tito bio gori diktator od Pavelića, jer je, kako kaže, u njegovo vrijeme poginulo puno više ljudi.

“Ili ćemo se odreći svih diktatora ili nikoga”, rekla je Tomašićeva za Hrvatsku radio-televiziju.

Tomašićeva, koja je predsjednik Hrvatske stranke prava “Dr. Ante Starčević”, kaže da nitko u Europskom parlamentu ne može joj zabrani da brani nacionalne interese Hrvatske.

On se suprotstavila navodima zastupnika iz skupine Europske narode partije u Europskom parlamentu da za europske izbore ne smije biti na koalicijskoj listi HDZ-a, koji je dio ove grupacije.

“Nema te skupine koja će meni zabraniti da branim hrvatske interese. Mi predstavljamo građane Hrvatske i moramo raditi ono što im treba”, rekla je Tomašićeva.

Za premijera je kazala da ne smatra da je ‘titoist’ kakvim ga vidi dio hrvatskog iseljeništva u Australiji, ali smatra da je ‘bahat i neodgojen’, a nema nikakvih rezultata iza sebe. ‘Zamjeram mu što nije održao obećanja iz izborne kampanje’, kazala je. Podržala je premijerov posjet Australiji i Novom Zelandu. ‘Naša emigracija ima pravo raditi ono što joj paše. Zašto vam smeta slika Ante Pavelića kod pripadnika hrvatske emigracije?’ komentirala je Tomašić navode da hrvatska emigracija štuje Antu Pavelića. Ponovila je da je ona u Australiji bila gost i nije mogla ni željela tražiti da se slika ukloni. Kazala je da joj ne bi smetalo ni da je na zidu bila Titova slika.

Ne smeta joj pozdrav ‘Za dom spremni’ iako ga ne koristi. ‘Više mi smeta pozdrav ‘Za svoj džep spremni”, dodala je. ‘Ili ćemo se odreći svih diktatora ili nikoga’, kazala je Tomašić misleći na simpatiziranje Josipa Broza Tita s ljevice, a sotoniziranje Ante Pavelića.

Ako osvoji vlast, kazala je Tomašić – pokrenut će inicijativu za zabranu pobačaja. ‘Protiv sam pobačaja. Te se žene o svemu moraju educirati i obavijestiti. ‘Treba im objasniti da to nije kontracepcija i s njima razgovarati da mlada žena ima na raspolaganju svu pomoć društva i Crkve ako odluči zadržati dijete’, rekla je te dodala kako ne vjeruje da će HDZ biti protiv toga.