Published On: Pon, kol 13th, 2018

SALKIĆ: Federacija BIH nije ekskluzivno bošnjački entitet. Potiranjem Hrvata u FBIH potiru Bošnjake u Srpskoj

BANJA LUKA- Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić osudio je pokušaj političkog Sarajev da će Parlament FBIH ponovno pokušati nametnuti protuustavne izmjene izbornog zakona mimo volje drugih naroda u FBIH.

On je ukazao na otvoreno kršenje Ustava FBIH od aktualne vlasti i pozvao da se zaustavi protuakonita i protuustavna aktivnost.

Podsjetio je da Ustav RS polazi od osnovnog principa da u ovom entitetu žive ravnopravni konstitutivni narodi Srbi, Bošnjaci i Hrvati. Tako je i u FBIH.

-Ovaj entitet nije ekskluzivno bošnjački entitet, kako to aktualna grupa tzv probosanskih stranaka žele prikazati. Oni time direktno ugrožavaju bošnjačke interese u Srpskoj, jer bi takav princip mogla primjeniti i Srpska i potpuno izbrisati Bošnjake.

Ovdje bi svi narodi trebali biti ravnopravni, na svakoj stopi bosanskohercegovačke zemlje, a samim tim i na svakoj stopi entiteta.

Nedopustivo je da vlasti FBIH  favoriziraju samo jedan narod, da ga stavljaju u povlašten položaj.

Očigledno je, dodao je, da je uvođenje Petritschevih amandmana u FBIH bilo pogrešno, jer se upravo iz njih crpe zabrinjavajuća etnička isključivost, diskriminacija drugih naroda, planski izolacionizam, potpuna islamizacija i nagla radikalizacija.

Parlament FBIH je mjesto gdje se rješavaju pitanja svih građana, a ne samo bošnjčkog naroda i nedopustivo je, naveo je  da se na ovom nivou raspravlja o pitanjima samo bošnjačkog naroda.

-Na ovaj način se na mala vrata FBIH želi uvesti diktaturu etničke većine i pogaziti konstitutivnost, a nama Bošnjacima u RS-u konstitutivnost je sve.

Međutim, FBIH nije isključivo bošnjački entitet. Podsjećamo da na tom području danas živi 440.000 Hrvata, koje uzurpiranje institucija vrijeđa i diskriminira – kazao je potpredsjednik Salkić. A moram spomenuti i Srbe. Kojih također u FBIH samo se Sarajevo pravi da ih nema.

Napomena: Tekst je nastao inverzijom Salkićeve izjave za RS. Aktivistički je. Vjerojatno on ovo isto misli ali se primarno bavi Srpskom.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x