Published On: Uto, kol 31st, 2021

SAKIBOVKA: Turković se obrušila na Milanovića

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković optužila je u ponedjeljak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da svojim izjavama otežava provedbu reformi u BiH te europski put te zemlje.

U objavi na Facebooku Turković je navela kako u BiH “nitko ne pokušava slomiti nikoga” čime je aludirala na Milanovićeve izjave medijima u Splitu kada je on, uz ostalo, kazao kako se Republiku Srpsku ne može slomiti jer je ona realnost i sastavni dio Daytonskog sporazuma.

“Dok vlada Republike Hrvatske traži informacije od Ministarstva vanjskih poslova BiH o aerodromu kojega u Trebinju planiraju graditi vlasti manjeg bh. entiteta uz pomoć vlade Srbije, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, daje zapaljive izjave koje samo otežavaju reforme i europski put BiH”, napisala je Turković sugerirajući kako su hrvatski predsjednik i vlada u nesuglasju u odnosu prema BiH.

Dodala je kako bi svim građanima BiH bilo važno dobiti potporu za provedbu reformi, što je posebice bitno u trenutku kada član Predsjedništva BiH Milorad Dodik blokira rad državnih tijela vlasti i to samo stoga jer ne želi prihvatiti da je u njegovoj zemlji zakonom zabranjeno nijekanje genocida i slavljenje ratnih zločina.

“Od europskih lidera među koje se ubraja i Milanović, građani BiH očekuju potporu reformama, europskom putu i funkcionalnosti države, a ne blokadama, ucjenama i opstrukcijama”, napisala je Turković koja je kadar Stranke demokratske akcije (SDA).

Istaknula je kako je uvjerena da i većina građana Hrvatske od Milanovića očekuje i želi da se sa poštovanjem odnosi prema državnicima susjednih država koji su izabrani na demokratskim izborima, a koje poštuju i priznaju i sve europske i međunarodne institucije.

Time je aludirala na odbijanje Milanovića da se službeno sastane i komunicira sa Željkom Komšićem, sadašnjim predsjedateljem Predsjedništva BiH za kojega kaže da je nelegitmno izabran i da ne predstavlja izbornu volju većine Hrvata u BiH.

Tijekom boravka u BiH u srpnju Milanović je potvrdio kako neće ići u Sarajevo sve dok se “neke stvari ne riješe” odnosno dok Hrvati ne budu u prilici sami birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Još jedan težak diplomatski gaf gđe Turković, koja se očigledno svim silama trudi da Hrvatska zaprijeći europski put BiH, računajući valjda na integracije sa bliskim istokom, po mogućnosti sa Turskom ili Saudijom, čemu najbolje govori njen način oblačenja i retorika-

Fajko
Fajko
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Jebala te EU,to je propali projekat.Gospodja Turkovic ima pravo da se oblači kako hoće.

Mali mali
Mali mali
Šta ti kažeš na ovo?  Fajko
1 godina prije

Jebala te smraudija…

Djoko
Djoko
1 godina prije

Sakibovka. Slatko se nasmija