Published On: Ned, ruj 6th, 2020

ORUČEVIĆ SADA PROVOCIRA CIJELO CETINJE: Pitanje je jesu li ikada imali obraza

U dopisu koji je stigao medijima Safet Oručević , najugledniji HVO vojnik Istočnog Mostara i šire, je odgovorio na jučerašnji intervju bivšeg golmana Veleža, Vukašina Petranovića, u kojem je ovaj uputio oštre riječi bivšem gradonačelniku Mostara.

Portal sportsport.ba je objavio intervju sa bivšim golmanom Veleža, Vukašinom Petranovićem, a dijelove tog intervjua kojima se pominje moje ime jedva su dočekali da prenesu portali hms.ba, bljesak.info i još neki čija politička orijentacija upućuje na naručioce ovog intervjua.

Vukašina Petranovića poznajem jako površno i sa njim nikad u životu nisam komunicirao. Ne znam šta se dogodilo te 1997. godine kada je navodno pretučen u Blagaju, ali znam da tada nije sahranjen Jole Musa, jer je Jole umro 30. novembra 2000. godine.

Što se tiče ostalih prijetnji krvnom osvetom i drugih kvalifikacija koje je izrekao Petranović, on su predmet krivične prijave koju ću podnijeti zbog otvorenih prijetnji izrečenih putem medija.

Ne nam zašto je ovo trebalo Petranoviću, ako mu je trebalo medijske pažnje onda je trebao reći tim što ga vodaju po Medjugorju da ga dovedu na Stari most, da skoči “last” i dobije promociju.

Ovako, zapamtit ćemo ga samo kao nekoga ko je za sitan novac prodao obraz, ako ga je Cetinjanin ikad i imao.

Safet Oručević