Published On: Sub, ožu 4th, 2017

Sadik Ahmetović dobio prijetnje smrću

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović dobio je prijetnje smrću, saznaje N1. A to je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio i sam Ahmetović.

”Mogu potvrditi da sam primio ozbiljne prijetnje i da sam o svemu obavijestio nadležne sigurnosne službe. Nepoznata muška osoba zvala me s nepoznatog broja i upozorila me da će moja djeca završiti u nekoj od bh. rijeka”, ispričao je Ahmetović za N1.

On je dodao da očekuje da nadležne institucije poduzmu sve mjere kako bi se otkrilo tko stoji iza ovih prijetnji.

Kako je Ahmetović kazao, sumnja da iza prijetnji stoje iste osobe koje su nedavno organizirale napad na državnog ministra Adila Osmanovića prilikom posjeta Srebrenici.

”S obzirom na to da sumnjam da iza prijetnji stoje iste osobe koje su organizirale napada na Adila Osmanovića – ove prijetnje shvatam vrlo ozbiljno i očekujem da će ih isto tako shvatiti i istražni organi koji su o svemu obaviješteni”, rekao je Ahmetović.

Podsjetimo, Ahmetović je jučer komentirao odluku Skupštine Općine Srebrenice da Zlatnu plaketu dodjeli Vladi Srbije.

“Odluka Skupštine općine Srebrenica o dodjeljivanju najvišeg općinskog priznanja, Zlatne plakete, Vladi Republike Srbije je skandalozna, pogotovo kad uzmemo u obzir trenutak dodjele. Nije sporno da je donacija koju je Srebrenica dobila od Srbije prošle i pretprošle godine vrijedna i da će pomoći u rješavanju mnogih infrastrukturnih problema građana”, kazao je tada Ahmetović.