Published On: Uto, lis 22nd, 2019

SADA JE SVE NA VLADI FBiH M.T. Abraham Grupa dostavila ponudu za kupnju mostarskog Aluminija

Vlada Federacije BiH dobila je još jednu službenu ponudu za prodaju mostarskog Aluminija, navodi se u priopćenju kompanije M.T. Abraham Grupa.

Dodaje se da su se u četvrtak, 17. listopada 2019. godine, u kabinet Vlade FBiH u Sarajevu, Amir G. Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Grupe i njegovi stručni tim sastali s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i njegovim stručnim timom. Objašnjava se da su sastanku prisustvovali zamjenica premijera i ministrica financija FBiH Jelka Miličević, kao i ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić.

“Predstavljena ponuda je rezultat rigoroznog tromjesečnog procesa dubinske analize, koji je uključivao brojne posjete stručnih timova, kako financijskih, tako i iz industrije aluminija, kao i posjete izaslanstava partnera Grupe – kineskih državnih firmi China Machinery Engineering Corporation (CMEC) i China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC), od kojih su obje, u okviru ponude Grupe, podnijela svoja stručna izvješća i ponude vezane za tvornicu”, navodi se u priopćenju.

Istaknuto je da ponuda M.T. Abraham grupe, sa svim svojim komponentama, uključujući kompletnu analizu, buduća ulaganja i projekte, odgovorila je na sve poteškoće i izazove s kojima se tvornica trenutno nosi.

“Grupa vjeruje da je ponuda koja je predstavljena Vladi Federacije Bosne i Hercegovine održiva, realistična i da predstavlja najbolje moguće rješenje za trenutni status tvornice, ali također nudi i rješenje za budućnost Aluminija d. d. Mostar.

Ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobri ponudu M.T. Abraham Grupe, bit će potpisan obvezujući ugovor, te će grupa početi izvršavati prve korake provođenja svoga strateškoga plana za Aluminij d. d. Mostar. M.T. Abraham Grupa želi zahvaliti Vladi i svim drugim uključenim strankama na suradnji i pomoći prilikom analitičkoga procesa i raduje se nastavku suradnje u predstojećim godinama”, zaključeno je u priopćenju./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare