Published On: Pon, ožu 14th, 2022

SAD prijeti Kini zbog neuvođenja sankcija Rusiji

“Kažemo izravno Pekingu, apsolutno će se suočiti s posljedicama, sankcijama velikih razmjera, pokušajima izbjegavanja ili potpore Rusiji”, rekao je Sullivan za CNN.

“To nećemo dopustit i nećemo dopustiti da to bude pojas za spašavanje od gospodarskih sankcija za bilo koju zemlju, nigdje u svijetu”, rekao je.

Sullivan i kineski diplomat Yang Jiechi trebaju se sastati u ponedjeljak u Rimu i Ukrajina će dominirati njihovim razgovorima s kojih se ne očekuju nikakvih posebni rezultati, rekao je dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Sjedinjene Države i zapadni saveznici nametnuli su najoštrije sankcije Rusiji i zabranile izvoz energenata te pružili vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajini.

Pojedinačno pozivaju i Kinu i zemlje Perzijskog zaljeva koje to još nisu učinile da se pridruže naporima izolacije Rusije iz globalne ekonomije.

Peking, ključni trgovinski partner Rusije, odbio je nazvati rusku invaziju tim imenom, no kineski predsjednik Xi Jinping prošli tjedan pozvao je na “maksimalnu suzdržanost” nakon virtualnog sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i francuskm predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Xi je izrazio zabrinutost zbog sankcija na globalnoj gospodarskoj razini te  zabrinutost za energetski sektor, promet i dobavne lance jer je sve više naznaka da bi zapadne sankcije mogle ograničti kinesku sposobnost da kupuje rusku naftu.

SAD i G7 u petak su ukinuli Rusiji status “najpovlaštenije nacije” na području trgovine

Trgovina je činila  46 posto ruskog gospodarstva u 2020. godini, a velik dio te trgovine bio je upravo s Kinom, najvećim ruskim izvoznim odredištem.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
SIGMUND XX345
SIGMUND XX345
3 mjeseci prije

BOLJE DA CUTE DA SE NE BI JEDNO MILION KINEZA ISJRCALO NA TAJVAN.

Guru Globalnog Džihada
Guru Globalnog Džihada
Šta ti kažeš na ovo?  SIGMUND XX345
3 mjeseci prije

anglosaksonka bahata goovna još uvijek ne shvaćaju da su zinuli puuuuno više nego što mogu progutati 😉 !

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Guru Globalnog Džihada
3 mjeseci prije

Sada gutaju ghovna..muslimanski civilizacijski krug provaren pravoslavni prevaren…

Guru Globalnog Džihada
Guru Globalnog Džihada
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Opet griješiš 🙁 – samo suniti po provareni i zavaljeni 🙁 – šije-rafidije apsolutno dominiraju terenom 😎 ! Pa, ako i šiite smatraš muslimanima – onda se ne može reći da su muslimani gubitnici – upravo obrnuto 😉 !

Da ne dužim, uskoro će Rusi naoružati šiite pravim raketama 😎 sa pravim maksuz-dometom i pravim bojevim glavam 😎 😎 a onda će i Izrael i anglosaksonci početi da se izvanjavaju i pitaju 🙁 “Ma tko nas to opet zavadi sa braćom muslimanima 🙁 ?”

Nema veze 😉 – ja sam ti Guru Globalnog Džihada 😎 a tebi kao jaranu ću uvijek sve besplatno objasniti 🙂 <3 🙂 !

Last edited 3 mjeseci prije by Guru Globalnog Džihada